Google va plăti anul acesta trezoreriei din Marea Britanie aproximativ 50 de milioane de lire sterline ca impozit pentru profiturile care au fost în valoare de 202,4 milioane de lire, potrivit BBC.

Aceasta este cea mai mare sumă pe care compania o va plăti statului englez, după ce taxele plătite anul trecut au însumat 36,4 milioane de lire. Valoarea totală a vânzărilor Google în Marea Britanie este de aproximativ 5,7 miliarde de lire sterline pe an.

Compania tehnologică face profit doar dintr-o mică parte din activitate, deoarece cea mai mare parte a valorii intelectuale a afacerii sale – ingineria software – este creată în America, unde Google plăteşte cea mai mare parte a impozitelor.

Citeste si...  Noi criterii de selecţie pentru manualele din şcoli!

Google Marea Britanie operează şi ca divizie de marketing şi vânzări a operaţiunilor sale europene, cu sediul în Dublin, unde impozitele pe profit sunt mai mici.

„Ca afacere internaţională, plătim majoritatea impozitelor din ţara noastră, precum şi toate impozitele datorate în Marea Britanie. Investim semnificativ în Marea Britanie, inclusiv începerea lucrărilor la noi birouri în King’s Cross (Londra) pentru 7.000 de angajaţi”, a precizat un purtător de cuvânt citat de BBC.