Cod galben de ninsori și viscol, în sud-est, pe 18 martie. După codul galben de ieri, valabil pentru vestul țării, acum a intrat în vigoare cel emis de către Administrația Națională de Meteorologie, valabil pentru zona de sud-est a țării.

Astfel, duminică, 18 martie – în intervalul orar 08.00-23.00, vor cădea precipitații însemnate cantitativ, la început sub formă de ploaie, apoi sub formă de ninsoare, vor fi intensificări ale vântului, iar vremea se va răci accentuat.

Potrivit meteorologilor, care au emis cod galben de ploi, ninsoare, frig și vânt în weekendul 17-18 martie,în intervalul menționat vor fi precipitații pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului.

În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali, vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Citeste si...
Informare meteo: Ninsori viscolite, vânt puternic și ploi, până duminică seara. Zonele vizate

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade Celsius, mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.