Lungmetrajul „Comoara”, de Corneliu Porumboiu, a primit, sâmbătă seară, premiul „Un Certain Talent” în cadrul secţiunii „Un Certain Regard”, la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, 
Secţiunea „Un Certain Regard” face parte din selecţia oficială a Festivalului de la Cannes, având loc în paralel cu competiţia oficială. Secţiunea a fost introdusă în 1978, de fostul preşedinte al Festivalului de la Cannes Gilles Jacob. În fiecare an, secţiunea „Un Certain Regard” prezintă o serie de filme cu viziuni şi stiluri diverse, originale şi diferite, care caută recunoaştere internaţională.
maxresdefault1
 
Juriul secţiunii „Un Certain Regard” a fost prezidat anul acesta de actriţa şi regizoarea Isabella Rossellini, care este una dintre cele doua fiice gemene ale celebrei actrite Ingrid Bergman si ale apreciatului regizor Roberto Rossellini. Nascuta la 18 iunie 1952, jurata Isabella Rossellini este actriță,  model și autoare italiană, a jucat în filme precum „Blue Velvet” și „Death Becomes Her” și în „Napoleon” în rolul lui Josephine iar, in viata personala,  a fost maritata de doua ori si este mama a doi copii.
 
Potrivit variety.com, Corneliu Porumboiu a primit premiul Un Certain Talent pentru „magistrala naraţiune” din „Comoara”. Filmul „Comoara” spune povestea lui Costi, care lucrează la primărie şi duce o viaţă liniştită, cum îi place lui să spună. Seara obişnuieşte să-i citească poveşti fiului său de 6 ani. Preferata lor este „Robin Hood”. Într-o seară, un vecin îl roagă să-i împrumute nişte bani. E disperat, banca i-a scos apartamentul la vanzare. Costi ezită, l-ar împrumuta pe vecin, dar asta i-ar periclita liniştea, are şi el credite la bancă. Îl refuză şi se întoarce la fiul său şi la Robin Hood. Vecinul revine. Îi spune că în satul bunicilor săi există o legendă: se zice că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei, înainte de venirea comuniştilor la putere.
 
În cazul în care Costi va plăti pe cineva cu un detector de metale şi vor găsi comoara, o vor impărţi jumătate – jumătate. Costi nu stă prea mult pe gânduri. De a doua zi caută pe cineva cu un detector de metale… Rolurile principale în filmul „Comoara” sunt interpretate de Cuzin Toma (cunoscut pentru peliculele „Aferim!”, „Câinele japonez”, „Domnişoara Christina”), Adrian Purcărescu şi actorul amator Corneliu Cozmei, care au fost selectaţi după un proces amplu de casting, care s-a desfăşurat pe parcursul a trei luni.
Citeste si...  SCAPAT DE MOARTE, COTABITA FILMEAZA VIDEOCLIP!