Uniunea Europeană trebuie să îl recunoască pe Juan Guaido, liderul opoziţiei şi preşedintele Parlamentului din Venezuela, drept preşedintele legitim al ţării, a afirmat vicepreşedintele SUA Mike Pence, sâmbătă, în discursul său de la Conferinţa de Securitate de la Munchen, punând astfel presiune ca nu doar guvernele individuale, ci şi blocul european să aibă o poziţie comună privind criza de la Caracas, scrie Reuters, conform news.ro.

Pence a afirmat că Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar şi a câştigat susţinerea SUA şi a comunităţii internaţionale pentru a-l înlocui pe preşedintele Nicolas Maduro, merită ca „restul lumii” să îl recunoască oficial şi l-a numit pe Maduro drept un dictator care trebuie să se retragă.

Citeste si...  Frica femeilor de viol, mizerabila armă electorală a progresiștilor americani

„Este timpul pentru restul lumii să facă un pas înainte. Din nou, lumea veche poate lua o poziţie pentru susţinerea libertăţii în lumea nouă … Astăzi facem apel la Uniunea Europeană să ia o poziţie şi să susţină libertate prin a-l recunoaşte pe Juan Guaido drept singurul preşedinte legitim al Venezuelei”, a precizat Pence.

Guaido s-a autoproclamat preşedinte în ianuarie susţinând că alegerile câştigate de Maduro în 2018 nu au fost legitime şi astfel preşedintele socialist nu este unul legitim. Însă Maduro beneficiază în continuare de susţinerea armatei dar şi de cea a Rusiei, Turciei sau Chinei.