Bill DeBlasio (primarul orasului New York); Donald Trump; Andrew Cuomo (guvernatorul statului New York)SUA.

Corespondență din New York de la Grigore L. Culian 

SUA: New York, vineri, 3 aprilie 2020. Puși în fața faptului că administrația democrată a orașului – în frunte cu guvernatorul Andrew Cuomo și primarul Bill DeBlasio – este complet depășită de amploarea pandemiei Coronavirus, câteva mii de newyorkezi pensionari din sistemul medical au ieșit din rând și s-au oferit să facă voluntariat. Adică să stea cu moartea la masă în următoarele (nu se știe câte!) săptămâni sau luni, în loc să caute vinovății și / sau vinovați!

Nu că republicanii ar fi putut face mai mult, dar situația dezastruoasă din acest moment se datorează în primul rând lipsei unor măsuri luate din timp, care ar fi diminuat, cu siguranță, numărul victimelor – tot mai mare de la o zi la alta!

Citeste si...
Ibuprofenul, o șansă pentru bolnavii infectați cu coronavirus

În viziunea democraților, vinovatul de serviciu este, evident, șeful republican de la Casa Albă, Donald Trump, căruia căpeteniile “albaștrilor” – Nancy Pelosi și Chuck Schumer – îi pregătesc un nou proces de impeachement, de data asta pentru “proasta gestionare” a crizei cauzate de…un virus! Mai pe scurtătură, se face politică în timp ce americanii mor cu miile la New York și în alte state! La ora când scriu acest comentariu (vineri, 3 aprilie a.c.), cifrele vorbesc de la sine: 277. 522 de infectați și 7.403 morți pe întreg teritoriul Statelor Unite; dintre care 92.381 de infectați, 20.817 spitalizați și 2.935 morți numai la New York, unde cifrele s-au dublat în perioada 31 martie – 3 aprilie 2020. (Va urma)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.