SUA a anunţat că oferă o recompensă de cinci milioane de dolari pentru orice informaţie care va permite arestarea preşedintelui Curţii Supreme a Venezuelei, Maikel Moreno Perez, inculpat în martie de justiţia americană pentru spălare de bani, relatează AFP, citată de Agerpres.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a spus că, în cursul ultimilor ani, Perez „a primit personal mită în bani sau bunuri materiale pentru a influenţa rezultatul unor procese penale sau civile”.

„Moreno Perez a primit mită în schimbul unor decizii judicare în peste 20 de dosare”, în favoarea punerii în libertate a unor persoane reţinute sau clasării anumitor dosare, a estimat secretarul de stat american, potrivit unui comunicat de presă.

Aflat deja din mai 2017 pe lista neagră a Trezoreriei americane, preşedintele Curţii Supreme a Venezuelei a fost adăugat marţi, împreună cu soţia, pe cea a Departamentului de Stat al SUA, pentru corupţie.

Această decizie „reafirmă angajamentul SUA de a lupta împotriva corupţiei şi crimei organizate transnaţionale din Venezuela”, a precizat Mike Pompeo.

Administraţia Donald Trump şi-a înmulţit sancţiunile şi presiunile asupra liderilor din Venezuela şi anturajului acestora pentru a încerca să îl alunge de la putere pe preşedintele socialist Nicolas Maduro, căruia Washingtonul nu îi recunoaşte legitimitatea.

Citeste si...
Autoritațile americane sustin ca hackerii chinezi vor să fure cercetările pentriu vaccinul anti COVID-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.