Guvernatorul SUA South Dakota, Kristi Noem, a declarat că „nu va exista distanțare socială”, iar măștile de protecție vor fi opționale în timpul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a Statelor Unite care vor avea loc la Mount Rushmore, evenimente la care și-a confirmat prezența și președintele Statelor Unite, Donald Trump.

În cadrul unui interviu oferit Fox News și citat de CNN, guvernatorul statului South Dakota a declarat că cei care sunt îngrijorați cu privire la organizarea evenimentelor, care vor avea loc pe 3 iulie, ar trebui să stea acasă.

„Le-am spus celor care sunt îngrijorați că pot sta acasă, dar pentru cei care vor să vină și să ni se alăture, vom oferi măști de protecție în mod gratuit, dacă vor dori să poarte una”, a spus Noem.

Totodată, ea a adăugat că nu vor exista măsuri de distanțare socială, întrucât acestea nu ar fi în concordanță cu libertățile cu care americanii sunt obișnuiți.

„Nu vor exista măsuri de distanțare socială. Le cerem oamenilor să vină, să fie pregătiți să celebreze acest eveniment, să se bucure de libertățile pe care le avem în această țară și să vorbească despre istoria noastră și despre ceea ce aceasta ne-a adus în ziua de azi, când avem ocazia de a ne crește copiii în cea mai bună țară din lume”, a spus Noem.

Citeste si...
Iată ce măsuri au adoptat autoritățile, în lupta cu coronavirusul COVID-19

Organizatorii nu impun măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19
Potrivit site-ului recreation.gov, pentru evenimentele de pe 3 iulie a fost organizată o loterie online în urma căreia doritorii au obținut bilete. Parcul Național Mount Rushmore va fi rezervat pentru eveniment, astfel că el nu va putea fi vizitat în timpul zilei respective.

CNN notează că există posibilitatea ca participanții să treacă prin diverse filtre, însă recreation.gov notează că mii de persoane vor participa la eveniment și recomandă ca participanții să își ia propriile măsuri de precauție.

„La acest eveniment vor participa mii de persoane. Participanții vor fi apropiați unii de alții pentru o perioadă lungă de timp, așa că vă rugăm să vă planificați prezența în consecință”, se arată pe site.

Potrivit unui mesaj al Administrației Parcului Național Mount Rushmore, nu există reguli speciale privind distanțarea socială anunțate momentan pentru acest eveniment.

Peste 2,5 milioane de oameni din Statele Unite au fost diagnosticați cu COVID-19 până în prezent, însă specialiștii estimează că numărul real este mult mai mare.

Cel puțin 125.000 de persoane au murit până acum în SUA din cauza noului tip de coronavirus, astfel că țara este cea mai afectată din lume de pandemie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.