Sâmbătă, la congresul PNL de fuziune cu PDL, imnul naţional a fost cântat fără strofa ce conţine versul „Triumfător în lupte, un nume de Traian”. Să aibă legătură cu preşedintele României, duşmanul declarat al liberalilor?

Iohannis, president of Romania's National Liberal party, and Blaga, president of Romania's Democrat Liberal party, applaud at the end of their congress in Bucharest

Senatorul liberal Marius Obreja, vicepreşedintele Senatului, susţine că nici nu a conştientizat că această strofă a fost evitată şi că de altfel nu ştie aşa bine Imnul de stat al României.

„Vă spun sincer că nu prea ştiu versurile din Imnul Naţional, dar vă spun la fel de sincer că mă ridic în picioare şi-mi duc mâna la inimă de fiecare dată când aud «Deşteaptă-te, române!»”, a declarat, pentru „Adevărul“, senatorul liberal.

Deputatul PNL Ludovic Orban, ales recent în funcţia de vicepreşedinte al partidului, afirmă că omiterea strofei nu a fost premeditată.

„A fost o pură coincidenţă. Nici să nu vă gândiţi că a fost ceva premeditat! Firma organizatoare care s-a ocupat de congresul PNL ne-a fost recomandată de colegii de la PDL. Deci ei sunt responsabili inclusiv de CD-ul cu intonarea imnului“, a declarat Orban pentru publicaţia amintită.
În 2011, la inaugurarea Arenei Naţionale, solistul Marcel Pavel a sărit intenţionat strofa cu „Traian” pentru că „se interpreta politic”.

Citeste si...
Mircea Badea lasă de înţeles că va merge la puşcărie!