Stop violentei domestice.Duminică, de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeii, vă prezentăm o campanie inedită, demarată de polițiștii ieșeni.

În colaborare cu o agenție de modeling, aceștia au prezentat într-un centru comercial cum arată chipurile femeilor bătute.

Chiar dacă în acest caz este vorba doar de machiaj, imaginea violenței domestice vă poate afecta emoțional stop violentei.

13 fotomodele au acceptat provocarea și s-au machiat astfel încât fața lor să arate suferința femeilor abuzate. Tinerele au mers împreună cu polițiștii într-un centru comercial și au ținut în mâini mesaje care reprezintă scuzele pe care victimele le folosesc pentru a ascunde drama pe care o trăiesc.

Fotomodel: “Eu sunt machiată, dar alte femei din țară sunt pe bune lovite, fără a fi machiate, vreau să le atrag atenția că nu este ok. Ele sunt frumoase așa, fără niciun semn care să deducă abuzul”.

Citeste si...  Fostul ministru de Interne Berca, eliberat din inchisoare dupa un an

Fotomodel: “Cred că este foarte important ca victimele violenței domestice să realizeze că nu sunt singure și că autoritățile le pot ajuta ar trebui să ceară ajutor să nu lase așa situația.”

Iar polițiștii au împărțit oamenilor pliante cu informații utile despre cum pot veni în ajutorul femeilor abuzate.

Femeie: “Cred că ar trebui fiecare să ne hotărâm să nu mai fim victime. Să arătăm că se poate și cu iubire să rezolvi problemele”.

Femeile care sunt abuzate pot cere ajutor la numărul unic de urgență 112 sau la numărul gratuit 0800500333.

Ioana Buștiuc, IPJ Iași: ”Se pot adresa fie poliției, fie asistenței sociale pentru a solicita ajutor. De asemenea, pot solicita un ordin de protecție”.

Campania Inspectoratului de Poliție Județean Iași se află la prima ediție.