Oamenii de știință sunt de părere că femeile înșeală la fel e mult ca bărbații deși concepția generală este aceea că bărbații înșală mai des. Motivele pentru care femeile înșeală sunt mult mai complexe decât în cazul bărbaților. Iată câteva motive pentru care înșală femeile:

Femeile înșală pentru că se îndrăgostesc

Mai multe studii au scos în evidență faptul că există o diferență majoră între motivele pentru care femeile și bărbații înșală. Femeile devin infidele cel mai adesea pentru a-și satisface o nevoie emoțională, în timp ce bărbații sunt infideli de cele mai multe ori pentru sex. Această teorie aduce motive serioase de îngrijorare pentru cuplurile în care partenera este cea care a înșelat. Dacă bărbații pot uita destul de ușor o aventură bazată pe sex pe care au avut-o, se pare că nu este la fel de simplu și în cazul femeilor, care se implică emoțional atunci când înșală, iar asta aduce relația în care se află cu un pas mai aproape de destrămare.

Femeile înșală când sunt nefericite în relație

Cercetătorii au ajuns la concluzia că femeile, atunci când sunt nefericite într-o relație pot călca strâmb. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Rutgers din Statele Unite, o relație este reușită și fericită dacă femeia este fericită. Specialiștii mai sunt de părere că în cazul în care bărbatul este nefericit, asta nu afectează la fel de mult relația iar nefericirea unei femei în relație crește riscurile ca aceasta să-și înșele partenerul de viață.

Femeile înșală pentru că sexul cu partenerul devine plictisitor

Nu doar bărbații înșală pentru sex, ci și femeile. Oamenii de știință au descoperit recent că apetitul sexual al unei femei scade treptat atunci când aceasta se află într-o relație de lungă durată, spre deosebire de cel al partenerului, care rămâne constant de-a lungul anilor. Cu cât relația în care se află devine mai veche, cu atât dorința sexuală a unei femei scade. Prin urmare, sexul cu un alt bărbat ar putea să le pară mult mai incitant. De asemenea, lipsa satisfacției sexuale în propria relație le poate determina pe unele femei să calce strâmb.

Citeste si...  3 motive sa faci sex cand esti suparata. Afla cum te binedispui rapid

Femeile sunt mai predispuse să înşele atunci când sunt la ovulaţie

Hormonii au un efect puternic asupra libidoului femeilor. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California, Statele Unite, femeile se simt mai atrase de alţi bărbaţi în afară de partenerii lor atunci când sunt în perioada fertilă a ciclului menstrual, adică în ziua ovulaţiei şi cu câteva zile înainte. Cercetătorii sunt de părere că femeile au fost „programate” de-a lungul evoluției să înșele în zilele fertile dacă nu se simt suficient de mult atrase din punct de vedere sexual de propriul partener. Astfel natura se asigură că acestea concep copii cu o moștenire genetică mai bună.

Unde greșesc bărbații?

Această întrebare ar putea părea la prima vedere drept o justificare pentru femeile care înșală. Dar cu toate acestea, există unele greșeli pe care bărbații le pot face în viața de cuplu și care sporesc riscul ca partenera să devină infidelă.

Având în vedere că femeile înșală cel mai adesea pentru a-și satisface nevoi de natură emoțională, una dintre cele mai mari greșeli pe care un bărbat le poate face în cuplu este aceea de a-și neglija partenera. Lipsa afecțiunii, a gesturilor de apreciere și a momentelor de tandrețe poate fi foarte dificil de suportat de către femei, care au nevoie de toate acestea pentru a se simți fericite într-o relație.

Dar nici viața sexuală nu ar trebui neglijată. Mai puţin de o treime dintre femei au în mod regulat orgasm în timpul partidelor de sex, în timp ce trei sferturi dintre bărbaţi au întotdeauna orgasm în timpul sexului. Dar dacă preludiul durează mai mult de 20 de minute, atunci statisticile arată că 9 din 10 femei se declară satisfăcute de partida de amor. Iar atunci când un bărbat se concentrează numai asupra propriei plăceri în dormitor, există riscul ca partenera sa să fie total nemulțumită de viața ei sexuală, ceea ce crește riscurile să devină infidelă.