Internetul este spațiul unde oricine poate publica orice, motiv pentru care apar tot mai des în mediul online și știri false. De-a lungul timpului, pe internet a circulat vestea conform căreia cunoscutul actor de comedie care interpretează rolul lui Mr. Bean în serialul cu același nume, s-ar fi stins din viață. Informațiile au ieșit din nou la iveală recent, însă specialiștii anunță că ar putea fi vorba despre un virus informatic. Fanii comediantului au intrat imediat în panică și au scris pe rețelele de socializare mesaje în care își prezentau regretul și urau condoleanțe familiei.

„Mr. Bean a murit!” este vestea care circulă pe rețelele de socializare. Știrea a apărut din nou în spațiul online joi, 19 iulie, și cel mai probabil s-a propagat atât de rapid pe internet prin intermediul unui virus, care se activează în momentul în care articolul cu pricina este deschis de către utilizatorii rețelelor de socializare. În mesaj se vorbește despre moartea actorului Rowan Atkinson, cunoscut pentru faimosul personaj pe care l-a interpretat: Mr.Bean.

Citeste si...  Donald Trump răsuflă ușurat, după ce a scăpat de acuzații

Jurnaliștii tabloidului britanic Mirror atenționează, totuși, că știrea este falsă și că la mijloc ar putea fi vorba despre un un virus informațional. Nu este prima dată când Rowan Atkinson este protagonistul unor astfel de știri false. În trecut s-a mai scris despre actor că ar fi murit, acesta fiind adesea ținta hackerilor de pe internet. Anul trecut s-a scris că actorul ar fi murit într-un accident de maşină petrecut în Los Angeles. „ȘTIRE DE ULTIMĂ ORĂ! Mr. Bean (Rowan Atkinson) a murit la 62 de ani într-un accident de mașină”, a fost știrea care i-a șocat în urmă cu an pe fanii îndrăgitului comediant. În prezent, se pare că o știre asemănătoare circulă din nou pe internet. Actorul Rowan Atkinson a devenit faimos interpretând personajul Mr. Bean, dar a mai jucat în filme precum „Johnny English” sau „Maigret” și are doi copii.