După refuzul lui Sorin Oancea de a prelua șefia Televiziunii Române, au inceput speculatiile legate de cel care va fi desemnat pentru aceasta functie. Unii sustin ca PSD s-a reorientat spre un cunoscut al unui om cu ștate vechi în PSD și care e în vizorul procurorilor DNA, este vorba de Claudiu Brânzan (foto), actual membru al CA al SRTV, ajuns acolo pe filiera și la propunerea lui Dan Nica, europarlamentar PSD (căruia procurorii îi cer umărirea penală în Dosarul Microsoft). Altii il dau ca favorit pe actorul Bogdan Stanoevici, fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, om care a trait ani de zile in Franta si care este foarte aproape, prin natura meseriei sale, de lumea televiziunii si a celor care lucreaza si in spatele camerelor de luat vederi.
 
TVR1Cine va fi marele ales, ramane de vazut, dar cert este ca PSD pare hotarat în acest moment sa îl detroneze pe actualul președinte-director general al SRTV, Stelian Tanase, prin respingerea de catre Parlament a Raportului de activitate.
 
Absolvent al Facultăţii de Nave a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Claudiu Brânzan a activat înca din studenţie în presa scrisa, la săptămânalul studenţesc „Orientări”, o publicaţie redutabila în perioada de după Revoluţie. „Am fost redactor-şef la «Orientări». 14 ani am fost în presă, cea mai mare parte din acest timp la «Viaţa liberă». Am fost la TVR, corespondent la Redacţia de ştiri şi din 1998 până în 2001 am fost director general la TV Galaţi”, a declarat la acea vreme Brânzan.
 
Brânzan a fost şi director general la Zona Libera Galaţi, dar şi prefect al judeţului. A continuat şi în opoziţie să aibă legătură cu presa, ca purtător de cuvânt al PSD Galaţi. Brânzan este considerat, la Galaţi,„omul lui Dan Nica”, lider „greu” în PSD, până la guvernul Ponta 3 – ministru al Comunicaţiilor.
 
In ce il priveste pe Bogdan Stanoevici, el  este absolvent al I.A.T.C. „I. L. Caragiale” din București. În mai 1989 s-a stabilit prin casatorie în Franța, unde si-a continuat cariera. S-a restabilit în Romania în 2011 si el are avantajul ca nu este implicat in nicio ancheta legata de coruptie. In ianuarie 2015, Victor Ponta l-a numit pe  Bogdan Stanoevici secretar de stat la Ministerul Culturii.
Citeste si...
Polițiștii marocani au arestat un belgian implicat în atentatele de la Paris