Ce trebuie să faci pentru ca să nu devină un grăsun!

animal obez

In ultimul timp, obezitatea a luat mari proportii in randul oamenilor, dar si a animalelor. Iată cateva metode simple de a impiedica animalul tau sa devina obez, fapt care il va scuti si pe animalut de suferinta si pe tine de niste cheltuieli astronomice la cabinetul veterinar.

Numarul de animale obeze creste pe zi ce trece, acest lucru fiind datorat ori mancarii nesanatoase pe care acestia o ingera ori unui virus care deregleaza organismul animalului.

Oricare ar fi cauza, nu putem sta nepasatori in timp ce prietenul nostru necuvantator devine obez si este predispus la boli ale inimii, diabet, probleme respiratorii si artrita.

Ca sa ne dam seama daca greutatea animalului este cea corecta, trebuie sa cercetam care ar trebui sa fie greutatea ideala pentru el, in functie de varsta si rasa . Daca observam ca ceva nu este in regula, trebuie sa mergem imediat la un consult veterinar, care sa ne lamureasca cauzele si sa ne spuna ce avem de fcaut in continuare pentru ca animalul nostru de companie sa nu se imbolnaveasca.

Veterinarul iti va recomanda cu siguranta ce anumit tip de mancare sa-i dai. Deoarece, unele animale de casa se adapteaza mai greu la alta mancare decat cea cu care au fost obisnuiti, la inceput mancarea lui trebuie sa contina doar o parte din mancarea nou introdusa, iar dupa saptamana de acomodare, poate fi servit numai cu mancarea recomandata de catre veterinar.

O mare greseala pe care oamenii o fac este sa indoape animalul cu resturi de la masa. Oricat de mult si-ar dori Azorel o bucatica apetisanta de carne cu grasime, este interzis sa ne lasam impresionati, in acest mod oferindu-i animalului calorii de care acesta nu are nevoie.

Sa nu uitam ca animalele, mai ales cele tinute in casa, fac mai putina miscare. De aceea ar trebui sa ne facem un program zilnic in care sa mergem in parc sau in jurul blocului pentru a-l plimba, sau daca nu putem parasi apartamentul, sa ne facem timp sa ne jucam cat mai mult cu ei ori sa le cumparam jucarii antrenante.

Citeste si...
După 13 ani de iubire, Leonard Miron este într-o perpetuă fericire!