UNPR nu stă deloc pe roze chiar dacă abia și-a ales președinte. Asta se poate spune după ce Gabriel Oprea a fost tras pe linie moartă , iar Neculai Onțanu a fost arestat pentru 30 de zile. Deși s-a retras din prima linie a partidului din cauza problemelor cu legea, Gabriel Oprea nu scapă de furia jurnalistul Stelian Tănase care îl face praf într-un text extrem de dur de pe propriul blog.

„Arestarea lui Neculai Onțanu era așteptată de ceva vreme. Zvonul umblă prin București de 2-3 ani. Se știa/bănuia că următorul pe lista DNA este primarul de la sectorul 2, fost plutonier, actualmente general, doctor și el ca Oprea. Uite că zvonul cu pricina s-a adeverit. E drept pentru o chestiune veche de cca 10 ani. Este vorba despre o mînărie cu terenuri. Și cum România se află în epoca denunțurilor, în acest dosar apar doi – Dragoș Dobrescu, Cristian Borcea. Poate DNA ne spune ceva despre afaceri derulate in acea primărie și după 2010, să zicem. Nu-mi imaginez că dupa 2007 primarul a devenit cinstit. Reputația acelei primării din Obor e foarte sulfuroasă. Se spun multe despre învîrteli, afaceri, tranzacții imobiliare și alte matrapazlicuri, multe dezvăluite de presă. Are nevoie oare DNA de încă 10 ani pentru a citi aceste informații care tot circulă !?”, a tunat Stelian Tănase.

Jurnalistul Stelian Tănase nu l-a uitat nici pe Neculai Onţanu. „Arestarea lui Onțanu a fost o lovitură pentru UNPR. Partidul lui Oprea se află în precampanie electorală, are un pact cu PSD care acum a fost rupt. PSD a anunțat deja că merge pe mîna unui candidat propriu în fieful lui Onțanu, primar acolo de 16 ani, din 2000, de patru mandate !!! Onțanu era dat de sondaje drept un cîștigător sigur. Acum lucrurile se complică. Este și o pierderea de imagine. După căderea generalului de brigadă Oprea, 4 stele, Onțanu era purtatorul cheilor, simbolul continuității, ca un om politic de succes.

Citeste si...  Pentru că a jignit-o pe iubita lui Dragnea, şite-ul Times New Roman va plati o amendă uriasă

Ultimul conclav UNPR nu a tras concluziile corecte din necazurile celor doi lideri istorici, Oprea și Onțanu. Amindoi au fost aplaudați în lipsă, aclamați, li s-au inchinat elogii și ode. E semnul totalei irealități în care s-a defășurat acest așa-zis congres. S-a votat un nou statut al UNPR și s-a înființat funcția de președinte fondator. Aceasta a fost oferită și votată în unanimitate generalului Gabriel Oprea!!! Generalul așadar refuză să dispară din politică. Se agață, doar doar va mai juca vreun rol. A fost prea aproape să devină prim-ministru ca să uite. S-a visat un fel de dictator al României, el și cei din spatele lui – zone din servicii, armată, massmedia, cercuri de afaceri. Viselele grandomane sunt cel mai greu de uitat. Scenariul nu a funcționat pînă la capăt și generalul a căzut. Acum dorește o existență post-mortem a spectaculoasei sale cariere. Il vom vedea oare pe liste la alegerile parlamentare!? mă întreb.

Cred că rolul lui -ca și al UNPR – pe scena politică românească a expirat. Și așa a durat prea mult”, a încheiat jurnalistul.