STEAUA. La Steaua nu curge numai lapte şi miere. Rezultatele bune ale echipei şi prestaţiile excelente ale unor fotbalişti nu au adus numai zîmbete în cadrul clubului. Unii dintre jucătorii care au evoluat mai puţin au început să se plîngă de faptul că evoluează foarte puţin. Printre aceştia se numără şi fostul căpitan, Alex Bourceanu, a cărui situaţie în Ghencea este extrem de ingrată. Conform surselor FANATIK.RO, mijlocaşul este foarte nemulţumit de modul în care este tratat de antrenorul Costel Gâlcă şi vrea să plece!

galca-bourceanu-660x400
A venit să fie titular, dar nu e nici prima rezervă!

STEAUA. Titular incontestabil înainte de plecarea la Trabzonspor, în mandatul lui Laurenţiu Reghecampf, Alex Bourceanu a acceptat să se întoarcă la echipa campioană, sub formă de împrumut, pentru a avea meciuri în picioare. Doar că socoteala din tîrg nu a coincis cu cea din… Ghencea. Astfel, la revenire, Bourceanu s-a trezit că este abia a patra variantă pe postul de mijlocaş central, fiind preferaţi înaintea lui Sănmărtean, Prepeliţă şi Breeveld. “Este foarte supărat. Nu se aştepta la aşa ceva. Cînd a semnat, i s-a promis că va fi folosit titular. A tras foarte tare la antrenamente, a revenit mai rapid decît era estimat şi şi-a dorit enorm să ajute Steaua. Doar că toate eforturile lui s-au lovit de un zid şi acum e foarte dezamăgit!“, afirmă surse din anturajul echipei pentru FANATIK.RO.
Umilit cu Dinamo şi cu Braşov! “Chiar aşa am ajuns?!”

STEAUA. De la întoarcerea la formaţia roş-albastră, Bourceanu a fost folosit de Costel Gâlcă în patru partide. Prima dintre ele a fost în optimile Cupei României, în deplasarea de la CSMS Iaşi, unde fotbalistul a fost integralist. Lucrurile păreau că intră pe un curs favorabil pentru jucător, dar au urmat trei meciuri în care acesta s-a simţit de-a dreptul umilit. A jucat 16 minute cu Rio Ave, în deplasarea din Europa League. Apoi, în marele derby cu Dinamo, Bourceanu a fost introdus pe teren abia în minutul 87. Dacă la acea partidă mijlocaşul a tăcut şi a continuat să îşi vadă de treaba lui, nu acelaşi lucru s-a petrecut după jocul cu FC Braşov din weekend-ul trecut. Fotbalistul a fost utilizat din minutul 83, chiar şi după un alt concurent al său pe post, Breeveld (intrat în minutul 75), fapt ce l-a înfuriat. “Chiar aşa am ajuns?! Dacă nu am fost dorit, trebuia să mi se spună. Nu se poate să fiu introdus ca un junior. Nu am venit să fiu ultima rezervă!“, s-ar fi confesat jucătorul într-un cerc de prieteni.
Are probleme fizice? “Nici vorbă! E apt sută la sută!”

STEAUA. Absenţa din primul 11 a unui fotbalist cu influenţa lui Bourceanu nu poate trece neobservată. Conform surselor noastre, Gigi Becali s-a interesat de motivele pentru care nu joacă mai mult mijlocaşul. Dinspre staff-ul tehnic a fost acreditată ideea că Bourceanu nu ar fi la capacitate maximă, lunile de inactivitate cauzate de accidentare lăsînd încă urme asupra stării sale fizice. “Lui Becali i s-a transmis că nu poate să joace la nivelul său maxim. Mai precis, i s-a spus că ar putea evolua doar 50-60 de minute şi că nu se poate risca introducerea lui în meciurile cu miză. Dar acest lucru nu este adevărat. Din punct de vedere medical, Bourceanu este apt sută la sută!“, afirmă sursele FANATIK.RO. În spatele minutelor puţine jucate de Bourceanu pînă acum s-ar afla însă un alt motiv: relaţia rece cu Costel Gâlcă.
Nu se înţelege cu Gâlcă! Soluţia: vrea să plece în iarnă!

STEAUA. Mînia lui Bourceanu a atins cote maxime. Iar singurul mod în care se poate rezolva această situaţie, în cazul în care va continua să fie rezervă, este plecarea de la Steaua. “E foarte decis să plece în iarnă, dacă nu va fi folosit mai mult. E trist şi pentru că nu a mai prins naţionala din cauza faptului că nu are meciuri la echipa de club. Relaţia cu Gâlcă nu este deloc grozavă. Nu au comunicat foarte mult de cînd a venit Alex la echipă“, afirmă surse din interiorul echipei pentru FANATIK.RO. Din cîte se pare, Gâlcă ar fi avut o discuţie cu oficialii Stelei în privinţa lui Bourceanu, în care antrenorului i s-ar fi reproşat într-un mod voalat felul în care s-a purtat cu fotbalistul. Problema conducerii nu era legată neapărat de neutilizarea mijlocaşului, cît de modul în care a fost gestionată întreaga situaţie. Cel mai probabil, în cazul în care va pleca de la Steaua, internaţionalul se va întoarce la gruparea turcă Trabzonspor.
Cît a jucat Bourceanu de la revenirea la Steaua
– 90 de minute cu CSMS Iaşi (1-0), în Cupa României
– 16 minute cu Rio Ave (2-2), în Europa League
– 3 minute cu Dinamo (3-0), în Liga 1
– 7 minute cu FC Braşov (2-0), în Liga 1
1,3 milioane de euro a plătit Trabzon pentru transferul lui Alex Bourceanu la începutul lui 2014

“De ce nu joacă Bourceanu mai mult la Steaua? Eu cred că Gâlcă nu vrea să rişte şi să se bazeze foarte mult pe un fotbalist care peste 6 luni pleacă de la echipă. Preferă să dea credit altor jucători, care au contracte pe termen mai mare cu Steaua”

Citeste si...
Cum arata Catalin Botezatu la inceputul carierei de model.