Steaua continuă să fie o cea mai profitabilă afacere a lui Gigi Becali. Clubul din Ghencea a încasat deja 2,1 milioane de euro doar pentru că s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor. Victoriile cu Stromsgodset şi cu Aktobe au adus-o pe Steaua pentru a 11-a oară în grupele unei competiţii europene, dar i-au rotunjit bine şi conturile.

bani-gigi1

Dacă o va elimina şi pe Ludogoreţ Razgrad, Steaua visează la un total de circa 25 de milioane de euro din această nouă aventură la “masa bogaţilor”. Doar simpla calificare în grupe îi va mai asigura încă 8,6 milioane de euro. Apoi vor veni banii din bilete, din puncte (500.000 de euro fiecare punct câştigat), din marketpoll, etc. Dacă echipa va “retorgrada” în grupele Ligii Europa, în conturi vor intra doar 1,3 milioane de euro.

Steaua a terminat anul 2013 cu un “surplus” de 37 de milioane de euro, ceea ce a reprezentat de departe cel mai bun an din punct de vedere financiar din istoria clubului. Anul în curs tinde să fie, de asemenea, foarte bun, mai ales dacă pe lângă banii din Liga Campionilor se vor mai face şi tranzacţii de fotbalişti foarte avantajoase. Prima lovitură pregătită este vânzarea lui Florin Gardoş la Southampton, care se va face contra sumei de 6 milioane de lire sterline, aproape 7,5 milioane de euro.

Citeste si...  Gigi Becali, dezvăluire şoc despre dosarul retrocedărilor în care apar Alina Bica şi Dorin Cocoş