Staţia Spaţială Internaţională va putea fi văzută cu ochiul liber din Bucureşti, în această seară între ora 19,00 şi 19:04, conform Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Capitală.

Conform Observatorului Astronomic, Staţia Internaţională spațială este singurul „satelit” al Pământului care are oameni la bord şi se va vedea ca o stea care creşte în strălucire.

25 ianuarie, la ora 19, nu mai devreme, nu mai târziu, priviţi cu ochiul liber înspre nord, nu foarte sus faţă de orizont. Veţi vedea cum din stânga (nord-vest) se ridică încet o stea care se mişcă spre dreapta şi creşte în strălucire.

Aceasta este Staţia Spaţială Internaţională, singurul satelit cu oameni la bord, care se vede timp de patru minute. Se ridică înspre nord, creşte în strălucire, după care dispare brusc (la 19,04) atunci când intră în umbra Pământului. Urmăriţi apariţia Staţiei numai dacă cerul este senin. Dacă nu este senin vom avea şi alte ocazii”, se arată într-o postare publicată de Observatorul Astronomic pe Facebook.

Citeste si...
Uita de tenul cu imperfectiuni. Indrumari pentru curatarea corecta a pielii