Life

Stai la casa si nu stii ce gard sa abordezi pentru curtea interioara? Iata care sunt preferatele romanilor

Curtea interioara, impreuna cu gradina, reprezinta unul din locurile de relaxare preferate de toti cei care aleg sa dea viata de la bloc pentru cea de la casa. Astfel, aerul curat si verdeata din jurul locuintei ofera sentimente de liniste pentru toti cei ce se bucura de momente de relaxare petrecute aici alaturi de familie. 

Pentru a delimita spatiile din curtea interioara este nevoie sa utilizezi garduri diferite, in functie de ceea ce se integreaza si se potriveste perfect cu aspectul casei sau a celorlalte obiecte din exterior. Asadar, acest articol este pregatit sa iti arate care sunt cele mai des intalnite modele de garduri, indiferent de zona in care stai. 

Iata TOP 3 modele de gard pentru curtea interioara 

 

  • Gardul natural (viu)

In functie de scopul pentru care este acesta amplasat in curtea interioara, poate fi de doua feluri:

  • Decorativ – poate fi amplasat in interiorul gradinii, ca facand parte dintr-un anume peisaj;
  • Delimitator – cu rolul de a imprejmui o anumita zona, fie unde nu trebuie sa calce nimeni, fie pentru ca exista plante micute proaspat plantate, ori diverse legume sau fructe.

Gardul viu, practic, reprezinta o multitudine de copaci scunzi, tufisuri sau pomi cu o coroana bogata, aliniati unul langa celalalt pentru a forma un tot unitar care sa serveasca scopurilor amintite mai sus. Astfel, fiecare persoana alege locul potrivit unde sa il amplaseze in functie de gradina interioara si de aspectul pe care acesta il va avea impreuna cu restul elementelor din zona. 

 

  • Gardul din lemn

Chiar daca stilul acestui gard este unul usor rustic, de munte, este des utilizat si in alte zone. Un alt lucru important pe care trebuie sa il stii este ca acest tip este expus cel mai tare conditiilor meteorologice si sufera modificari, daca nu il vei ingriji asa cum trebuie. 

Astfel, daca vei opta pentru un gard din lemn, vei fi nevoit sa il cureti, vopsesti si tratezi corespunzator, pentru ca acesta sa persiste cat mai mult in timp si sa aiba un aspect cat mai placut. 

Exista numeroase substante benefice gardurilor de acest tip, special concepute pentru a-i oferi acestuia un aspect placut indelungat. O data la o perioada de timp, acesta trebuie spalat cu apa si sapun, pentru a nu permite formarea diverselor pete de murdarie care, in timp, sa afecteze lemnul in interior. 

In cazul in care esti interesat de un astfel de element pentru curte, poti vedea mai multe modele cu un simplu click aici, pentru a-l alege pe cel potrivit. 

 

  • Gardul din gabioane (din piatra)

Chiar daca este des utilizat pentru imprejmuirea casei, acesta nu este exclus nici din gradina interioara. Desigur, dimenisiunile cu care se prezinta in interiorul curtii sunt semnificativ mai mici, iar grosimea lui este si ea diferita. 

Gardul din piata, cum este el cunoscut, se realizeaza cu ajutorul unui suport de sarma in interiorul caruia sunt introduse roci de diferite dimensiuni. Astfel, acesta este foarte rezistent si are un aspect inedit, mai ales in momentul in care este amplasat langa o fantana sau un mic lac. 

Asadar, acum ca ai aflat care sunt cele mai des intalnite modele de garduri, arunca o privire rapida elementelor in gradina ta pentru a afla ce se potriveste cu adevarat. Tu ce varainta vei alege pentru curtea ta interioara?

blank