25 de persoane au fost duse la audieri, la sediul central al DIICOT. Au ajuns în faţa procurorilor farmacişti, medici, angajaţi ai caselor de asigurări de sănatate, directorul penitenciarului Focşani, dar şi liderul reţelei şi soţia lui, patroana unui lanţ de farmacii prin care lua bani de la stat pentru medicamente pe care nu le-a vândut. Este o reţea care ar fi făcut avere din reţete false, prejudiciul în acest dosar ridicându-se la 9 milioane de lei.05_medicamente_shutterstock_41_298c24ea3a

Dintre ele, nouă persoane au fost reținute în dosarul rețetelor false, iar alte șase au fost plasate sub control judiciar. Spitalul din Braila a ramas fara niciun doctor la sectia de oncologie, toti fiind „saltati” de politisti.

Citeste si...  Giuliano si Claudiu Stroe pe prima pagina in Daily Mail

Titi Sgârcitu s-a îmbogăţit după o retetă clasică, mituind doctori. Aceştia au inventat pacienţi cu boli fictive care variau de la infecţii ale unghiilor până la cancer. Aceste boli erau tratate cu medicamente eliberate pe baza unor reţete fictive şi, spun anchetatorii, că omul de afaceri s-a îmbogățit cu 9 milioane de lei.

Începând cu 2014, Titi Sgârcitu ar fi coordonat întreaga reţea, de după gratii. Iniţial din Brăila, după care soţia sa a reuşit să-l mute la Focşani, cu ajutorul șefului penitenciarului, care i-a permis să rămână în celulă cu un telefon mobil și cu un laptop.