Femeile care fac sex fara prezervativ si le permit partenerilor sa ejaculeze in interiorul vaginului sunt cele mai fericite! Depresia sta departe de ele datorita hormonilor.

Oamenii de stiinta sustin ca absorbtia unui anumit hormon la nivelul mucoasei vaginale are efect antidepresiv. Sperma contine mai multe tipuri de hormoni care au o influenta asupra comportamentului: testosteroni, estrogeni, lutropina, prolactina si prostglandine. O parte dintre aceste substante intra si in sangele femeilor imediat dupa ce partenerul lor ejaculeaza in interiorul vaginului.

Expertii sustin ca acelasi lucru este valabil si in cazul sexului oral, intrucat se pare ca hormonii din lichidul seminal sunt absorbiti de mucoasa bucala, gat, putand ajunge chiar si in sistemul digestiv.

Potrivit unui studiu din 2004, aparut in revista Archives of General Psychiatry, nivelul scazut de testosteron induce depresie la barbatii in varsta si la femei. Asta deoarece testosteronul afecteaza structura chimica a creierului, mai exact nivelul serotoninei care scade si el proportional cu hormonul masculin. Serotonina este un neurotransmitator al sistemului nervos central care ne afecteaza starea de spirit.

Citeste si...  Sperma - cel mai la indemana antidepresiv! Afla care sunt beneficiile ejacularii in vagin

Totusi, studiile arata ca nu doar testosteronul este responsabil cu fericirea femeilor, ci si ceilalti hormoni, intr-o mai mare sau mai mica masura. Astfel, sustin specialisii, barbatii a caror sperma contine un nivel foarte ridicat de hormoni au sanse mai mari de a fi primiti iarasi in dormitor dupa ce si-au impresionat prima data partenera.

Sa mai adaugam, in final, ca ejacularea in interiorul vaginului are efecte benefice si asupra starii de spirit a barbatilor care – si aici nu este nevoie de studii pentru a o demonstra! – se simt excelent cand nu sunt fortati sa se retraga sau sa foloseasca prezervativul.