Infrangerea lui Ponta este o palma data si in sport sfidarii regulilor, coruptiei, imposturii. Ponta n-a izbutit sa fie presedintele pe care il visau penalii din fotbalul nostru mocirlos.

sperantele-penalilor-din-fotbal-au-fost-arestate_size6

E greu sa ti-l imaginezi pe recent alesul presedinte al Romaniei ducandu-se intr-o carciuma cu principalul sau colaborator pentru a instala cativa corifei ai fostei Cooperative din Divizia A sa preia conducerea LPF. Asa cum e greu sa ti-l imaginezi pe Iohannis spunand in fata camerei tv ca-l vrea inlaturat pe presedintele LPF de la conducere, fraza rostita cu o infatuare infantila de un om care conduce totusi Guvernul Romaniei si nu o taraba dintr-o piata.

Fotbalul romanesc a ratat sansa de a avea o pila solida in cel mai inalt scaun al tarii. Pentru ca despre cultura pilei , venita din negura mentalitatii comunistoide, vorbim atunci cand Ponta il instaleaza la sefia LPF pe cel care-l racolase in urma cu ani in consiliul de administratie la FC National, Gino Iorgulescu. Era deja coada la racolarile lui Ponta. Revenind, FC National, echipa care se batea cu Steaua pentru trofee. Sigur ca atunci cand a fost vorba sa stranga votul multimilor, adversarul Stelei de acum ceva ani s-a declarat stelist pana-n maduva oaselor ca doar daca zicea Ponta ca el e vaduv dupa FC National nu-l votau nici mortii din Teleorman. Si totusi aceasta intoarcere de arme atat de negermana face parte din structura morala a premierului. Mama acestuia povestea cum l-a intrebat pe Victor „de aia ne-am luat noi bataie pe 13 iunie?” cand a auzit ca fiul sau a ajuns sef al corpului de control instalat de Adrian Nastase. Iar tanarul Ponta a replicat precum un om hotarat sa-si faca nu un drum, ci o autostrada cu 8 benzi in viata: „pai daca astia mi-au dat o sansa, mama?”.

Daca era „la baza” frizer sau marinar, croitor sau saormar mai intelegeai sa auzi din partea unui candidat la presedintia Romaniei ca-i scoate din puscarie pe Becali si Popescu pentra ca „important e sa le iei acestor oameni banii”, nu sa-i mai pedepsesti si cu inchisoarea. Dar candidatul penalilor din fotbalul romanesc are ultima meserie care sa te impinga sa transformi o asemenea fraza in predicat al campaniei electorale intr-o tara in care colcaie coruptia. El este procuror. Cu aceasta ocazie ni s-a mai confirmat o data ca Ponta era un procuror sub acoperire.

Am speranta si chiar intuitia ca noul presedinte nu va fi nici un astfel de pontalau in raport cu penalii din fotbalul romanesc si nici un basist care sa se duca la o carciuma cu o echipa romaneasca sarbatorind victoria impotriva unei alte echipe romanesti. Vreau sa cred ca Iohannis va fi un presedinte care sa fie emotionat cand un roman ridica un trofeu deasupra capului in calitate de capitan al Bareclonei, dar care apoi sa-l lase pe fiecare sa plateasca „nemteste” la masa vietii pentru fiecare fapta penala comisa.

Citeste si...
JAF de 1 milion de euro în centrul oraşului Milano