Un român a câştigat despăgubiri la CEDO din cauza condiţiilor din puşcărie

 gigi_becali1

Pictorul Remus Tudor, cel care a fost condamnat pe viata pentru omor si a stat 22 de ani in inchisoare, a castigat despagubiri la CEDO din cauza conditiilor din inchisoare, si il sfatuieste pe Gigi Becali sa-i urmeze exemplul, scrie cancan.ro.

61503111
Remus Tudor si-a facut dreptate la CEDO

Remus, care a fost la un moment dat coleg de detentie cu Miron Cozma, a dat Romania in judecata la CEDO si a sustinut ca in timpul in care s-a aflat la inchisoarea Jilava, dar nu numai, conditiile de detentie au fost sub orice critica. Pictorul a aratat in plangerea facuta ca spatiul din camera in care se afla era mult prea nimic si ca celula era supra aglomerata.

S-a mai plans de faptul ca nu exista un loc special in care sa-si tina mancarea, si ca aceasta era depozitata pe jos. Remus Tudor a mai aratat ca pe alimentele pe care le depozita sub pat umblau insectele, lucru care ii punea sanatatea in pericol.

61501659

Avea perioade in care nu a avut apa calda la inchisoare. De asemenea, pictorul a sustinut ca unii dintre detinutii cu care se afla in celula consumau droguri si fumau mult, iar asta facea aerul irespirabil.

Recent, judecatorii CEDO au luat o decizie in acest caz si i-au dat castig de cauza lui Remus Tudor. Completul care a analizat dosarul a decis ca acesta este admisibil si i-au dat dreptate fostului coleg de detentie al lui Miron Cozma. Astfel, acesta trebuie despagubit de catre stat cu 5.800 de euro din cauza conditiilor de la Jilava.

61242446

“Am mai avut alte doua procese, am fost despagubit cu aproape 10.000 de euro, insa nu s-a ajuns la CEDO. Pana acum am primit 3.600 euro si astept si restul banilor”, a spus Remus Tudor pentru presa mondenă.

El a afirmat ca si Gigi Becali ar putea sa-i urmeze exemplul. “Cu siguranta va avea castig de cauza daca va ajunge la proces din cauza conditiilor din inchisoare”.

Gigi Becali se afla in prezent incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba, insa a fost cazat si la Jilava si s-a declarat nemultumit de conditiile de acolo.

Citeste si...
PNL şi PDL fuzionează pe hârtie.