Presa încearcă să minimalizeze protestele

protest_rosia_montana_timisoara_62056300

Protestele de duminică din Capitală nu s-au soldat cu incidente, aşa cum încearcă presa centrală să sugereze. Când cele trei grupuri de protestatari – împotriva exploatării cu cianuri, împotriva eutanasierii maidanezilor şi de susţinere a procurorilor DNA revocaţi – s-au întâlnit în centrul oraşului pur şi simplu s-au contopit.

În plus, în piaţeta de lângă rondul Universităţii era un concert, în cadrul „Simfoniilor verii”, care de asemenea a continuat fără probleme, deşi în piaţa Universităţii sunau vuvuzelele şi scandările protestatanţilor.

Câteva incidente au avut loc doar între persoanele care protestau împotriva eutanasierii şi cei care îi susţineau pe procurorii DNA, prima tabără susţinând că procurorii sunt de vină pentru că s-a ajuns la soluţia uciderii câinilor comunitari. Dar e prea mult spus incidente! Din prima tabără erau câţiva oameni care îşi strigau aceste nemulţumiri, fără alte evenimente.

Roşia Montană a scos din nou România în stradă. 10.000 de români au protestat în centrul Capitalei faţă de exploatarea cu cianuri. De data aceasta, manifestanţii din Bucureşti au pornit de pe strada Roşia Montană, în apropiere de Piaţa Gorjului, apoi au mers „în recunoaştere în cartierul Militari”. Proteste similare sunt anunţate duminică în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov. De asemenea, sunt anunţate proteste şi la Budapesta, Londra, Los Angeles, Washington, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena, Barcelona şi Bruxelles. (I.G.)

 

 

Citeste si...  OMS: "Vaccin – scos de pe piaţă pentru că produce infecţii!"