Specialistul in drept constitutional, Ioan Stanomir, cel care a condus Comisia prezidentiala pentru revizuirea Constitutiei in mandatul presedintelui Traian Basescu, sustine ca presedintele poate suspenda un ministru urmarit penal si chiar ar trebui sa o faca in cazul lui Darius Valcov tinand cont de faptele acestuia: „este ca si cum ar fi pus lupul paznic la stana”.

media-142591294635554800

„Preşedintele poate, subliniez, poate suspenda un ministru împotriva căruia s-a deschis urmărirea penală. Ţinând seama de natura faptelor pe care domnul Darius Vâlcov este acuzat că le-a comis, prezenţa sa în fruntea unui minister precum cel pe care îl coordonează acum nu se mai justifică. Aş spune că este o incompatibilitate morală şi juridică”, a spus Ioan Stanomir la Digi24.

„Datoria preşedintelui, ca garant al Constituţiei, este să dispună suspendarea din funcţie. Sunt fapte de corupţie care pun un semn grav de întrebare asupra capacităţii ministrului Vâlcov de a-şi îndeplini cu bună-credinţă atribuţiile. Este ca şi cum lupul ar fi pus paznic la stână”, a mai precizat specialistul in drept constitutional.

Citeste si...  România, printre primele 10 țări după suprafața construită expusă riscului seismic