Senatorul PSD Dan Sova a declarat duminica la Antena 3 ca procurorii DNA nu il acuza de fapte de coruptie si nici de fapte care sa aiba legatura cu cariera sa politica. Tocmai de aceea si tinand cont de faptul ca acuzatiile sunt vechi de opt ani de zile considera abuziva cererea de arestare.

dan-sova

„Mi se pare un abuz sa ceri arestarea pentru complicitate morala la abuz in serviciu, la opt ani de la presupusele fapte. Mi se pare o exagerare si un abuz.

Haideti sa mergem in instanta si sa ne judecam si sa vedem daca exista vreo vinovatie. Cred ca daca merg in instanta voi putea suprapune adevarul obiectiv si adevarul juridic si imi voi demonsta nevinovatia”, a spus Sova.

Senatorul a precizat că faptele care îl vizează în acest dosar nu au legătură cu activitatea sa politică, ci cu activitatea de avocat, desfăşurată înainte să intre în Senat. „Nu sunt acuzat de fapte de corupţie, ci de complicitate morală la abuz în serviciu”, a precizat Dan Şova.

Sova regreta faptul ca legea nu ii permite sa se apere in spatiul public de acuzatiile DNA pentru ca nu poate discuta despre dosar, iar asta ii afecteaza imaginea publica si prestigiul de profesor universitar si senator.

In plus el a dezvaluit ca a aflat de la televizor de cererea procurorilor de arestare.

DNA a cerut vineri arestarea lui Dan Şova, sub avuzaţia de abuz în serviciu. Dan Şova a declarat că este foarte afectat de cererea formulată de DNA.

Citeste si...
Ponta: Geoană a spus în şedinţa informală a CExN că mă va sprijini la prezidenţiale