Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu a spus în fața judecătoarei că dorește o judecată dreaptă în cazul denunțătorilor săi și chiar a cerut Tribunalului Bucureşti să nu accepte procedura simplificată în cazul acestora.

În fața magistraților, Ruxandra Petroi, Romeo Albu, Bogdan Albu, Claudiu Bengalici şi Florin Şupeală, au recunoscut faptele aşa cum au fost descrise în rechizitoriu şi au cerut procedura simplificată, pentru a beneficia de reducerea pedepselor cu o treime.

Apărătorul lui Florin Şupeală, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti, a susţinut că Şupeală nu doreşte să fie audiat şi să i se pună întrebări din moment ce a recunoscut faptele şi a arătat că nu sunt diferenţe între audierea şi ascultarea unui inculpat care şi-a recunoscut faptele.

Citeste si...  Majorări de capital pentru societățile Municipalității⁩

Fostul primar, Sorin Oprescu a spus: „Vreau ca cei care au dat declaraţii la DNA să nu uite vreodată că atunci când fac nişte afirmaţii şi calcă în picioare demnitatea şi viaţa unui om să şi le asume. Asta mă face să îmi doresc o judecată care mă va face să fiu cu cugetul împăcat. Meseriile noastre se aseamănă, doamna judecător. Noi doar ascultăm bolnavul. Nu mai urmează niciodată audierea. Aia o face altcineva”, a spus Oprescu în faţa judecătorului.

Instanţa va lua o decizie peste o săptămână în privinţa acestor cereri, următorul termen fiind stabilit pentru 26 octombrie.