Sorin Oprescu a vorbit despre valul de proteste împotriva restricţiilor şi a explicat care este marea greşeală făcută de stat.

Proteste împotriva restricţiilor sanitare. Medicul Sorin Oprescu a explicat care este marea greşeală pe care au făcut-o autorităţile.

Proteste împotriva restricţiilor. Sorin Oprescu: Nu mai pot românii

„Majoritatea protestelor de zilele astea sunt spontane. Nu mai pot românii. Ce vedem acum sunt oameni tineri, foarte tineri unii dintre ei. Nu sunt obișnuiți așa.

Greșeala mare de tot pe care o face statul: nu explică. Nu se pot da toate explicațiile în spitale.Nu ies să le explice logic, să le spună de ce trebuie așa.

Dacă la început există o comuniune de idei, puține, câte erau ele. Nu știau despre ce e vorba, nu știau care sunt armele medicale cu care să se lupte. După, a venit replică. Și i-a zăpăcit pe oameni. Nu știu cine are dreptate, cum are dreptate. Iar nenorocitul asta de virus face ce face, omoară oameni.

Nu are logică închiderea magazinelor mai devreme. Erau niște cozi ieri de la benzinării. Maojoritatea, tot tineri, nu se dădeau duși de acolo.

Oamenii au ajuns să se mănânce între ei. Oamenii intră în depresie că stau între patru pereți.

Soluția este să dea niște măsuri pentru are pot să aibă o explicație față de oameni și să poată să comunice în fiecare zi. Dar nu câți morți sunt, câți sunt internați. Să ne mai lase cu sperietura asta. Să spună corect, cinstit, dar dacă numai asta aude omul de un an de zile…”, a explicat fostul primar al Capitalei, potrivit Antena 3.

Reamintim că sâmbătă seară au avut loc noi proteste împotriva restricţiilor impuse de autorităţi. S-a făcut o săptămână de când românii care nu cred în pandemie cer în stradă demisia Guvernului Cîţu si anularea tuturor restrictiilor.

George Simion a fost şi el în Piaţa Victoriei, alături de protestatari. Liderul AUR spune că noile restricţii sunt nişte măsuri aberante.

„Sunt măsuri absurde, Guvernul trebuie să recunoască faptul că s-au luat niste decizii aberante. Magazinele nu trebuie inchise la ora 18:00, nu trebuie închise sălile de sport deoarece ajută la imunitatea oamenilor. Noi facem doar ce am spus in campania electorală. Suntem impotriva acestor măsuri care nu dau niciun fel de rezultate. Noi luptăm pentru libertate”, a spus George Simion.

Citeste si...
Dan Voiculescu, atac la Iohannis. Iata pentru ce