Noul Guvern a ordonat oamenilor din teritoriu să depună reale eforturi pentru ca deszăpezirea să se facă în totalitate și cu toate forțele doar că lucrurile din teren nu bat cu planurile din birou.
Astfel, supărat că zeci de drumuri naționale și două autostrăzi sunt, în continuare, închise, premierul Sorin Grindeanu a băgat în ședință două ministere: al Transporturilor și MAI. Mii de oameni sunt blocați în localități rămase fără energie electrică, iar trenurile ce făceau legătura între zonele afectate și restul țării sunt anulate.

La sediul Ministerului Transporturilor a fost convocată și titulara de la Interne, Carmen Daniela Dan. Guvernul vrea măsuri concrete de intervenție, mai ales că meteorologii au anunțat ger năprasnic, cu temperaturi ce vor coborî până la minus 25 de grade Celsius.

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, sâmbătă, ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să-l demită pe directorul CNAIR, Cătălin Homor.

”Situația este, în continuare, nefericită. E inadmisibil ca la 14 ore după terminarea codului galben să avem o astfel de situație.L-am rugat pe domnul ministru Cuc (ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc – n.r.) să trimită Corpul de control la CNAIR şi, de asemenea, l-am rugat să ia toate măsurile legale pentru demiterea domnului director al CNAIR pentru că în acest moment tot ceea ce înseamnă coordonarea activităţilor de deszăpezire şi modul în care operatorii şi cei care au câştigat au fost coordonaţi, la 14 ore după ridicarea Codului portocaliu, este deficitară. I-am transmis domnului Cuc să facă o analiză în amănunt nu doar pe persoană pentru că e clar că acolo lucrurile sunt deficitare ci şi la cauzele care au dus la această situaţie nefericită. Avem 28 de drumuri naționale nefuncționale și două autostrăzi nefuncționale la 14 ore de la ridicarea codului, nu ne trebuie explicații. Sunt nereguli la stocurile de materiale. De ce avem multe stocuri de sare și nu avem și de nisip. Urmează o perioadă dificilă, de cod roșu de ger.”, a spus Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a explicat ce a găsit în minister.

”Printr-un ordin de ministru s-a dispus să nu se mai ia nisip pentru că au ajuns la concluzia că dacă avem sare, nu mai e nevoie de nisip.”, a spus Răzvan Cuc.

O altă demitere anunțată e cea a prefectului din județul Giurgiu. Ministrul de Interne spune că l-a sunat pe acesta câteva ore, însă nu a reușit să-l contacteze. ”Această situaţie a fost un test pentru toată lumea, pentru toţi cei care au avut competenţe în gestionare. Şi vă dau un exemplu: acum două nopţi l-am căutat vreo trei ore pe prefectul de la Giurgiu. O să-l rog pe domnul prim-ministru să dispună încetarea exercitării pentru prefectul de la Giurgiu pentru că este nepermis, în situaţiile în care ai pe teritoriul judeţului şi vamă, să fii de negăsit.”, a spus Carmen Daniela Dan.