Culinar

Sorin Ciobotă, specialistul expresspress.ro în arta culinară, a fost instruit de un chef francez

Sorin Ciobotă, specialistul expresspress.ro în arta culinară, a fost instruit de un chef francez

SorinÎn martie 2012, Sorin Ciobotă a reprezentat Restaurantul Loft, din capitală, în competiţia Metro Chef şi a câştigat etapa regională. Este un tânăr ambiţios şi pasionat de profesia sa. Sorin găteşte cu suflet şi a acceptat să dezvăluie cititorilor expresspress.ro povestea sa dar şi o serie de reţete.

 

Care a fost parcursul carierei dvs profesionale?

Mi-am inceput cursurile de ucenicie la varsta de 14 ani, la restaurantul Casa Vernescu, in subordinea chef-ului Joseph Haddad, dupa 1 an de zile am fost angajat pe o perioada nedeterminata, pornind de jos, bineinteles, dar in scurt timp am reusit sa avansez, ajungand sa fiu cel mai tanar sef se tura din unitate. Dupa 7 ani petrecuti la Casa Vernescu am decis sa plec pentru a-mi dezvolta cunostiintele in materie de bucatarie in Anglia, aici am zabovit 2 ani de zile dupa care m-am reintors in tara. Reintors, am avut ocazia sa fiu cooptat intr-o echipa destul de tanara , in subordinea unui chef francez fara inhibitii in ale bucatariei fusion, unde lucrez si in momentul de fata.

Cum ati descoperit pasiunea pentru gatit?

Cum practica este mama invataturii, dupa cum spune si proverbul, asa si pasiunea se descopera practicand anumite meserii, ceea ce ma atras cel mai mult in bucatarie a fost complexitatea executarii fiecarui preparat in parte.

Care au fost cele mai importante momente din cariera dvs?

De-a lungul carierei, am avut ocazia de a gati pentru numeroase personalitati si de a participa la diverse copmetitii culinare, impreuna cu alti colegii de breasla, unde munca noastra a fost apreciata de maestri ai artei culinare.

Bucataria românească seamnănă cu cea franceză

 

Aveti o bucatarie preferata?

 

Datorita faptului ca bucataria noastra romaneasca international seaman in mare parte cu cea traditional fratuzeasca, pasiunea mea , se indreptat cu pasi repezi catre bucataria frantuzeasca cu foarte multe influente, mai pe scurt bucatria fusion-frantuzeasca, unde pot sa ma exprim liber in ceea ce priveste arta culinara.

Care este secretul unei retete reusite?

Secretul unei retete reusite consta in calitatea produselor folosite, intr-un simt foarte dezvoltat al papilelor gustative pentru a nimeri combinatia perfecta de arome, si nu in ultimul rand imaginative pentru montarea preparatului in farfurie.

Satisfacţie, principala motivaţie

Ce va motiveaza?

In bucatarie motivatia vine in primul rand din satisfactia pe care o ai in momentul in care preparatul iti este apreciat si clientul pleaca multumit, se intampla de multe ori ca unii clienti sa vina sa ne multumeasca personal pentru preparate, conteaza foarte mult sa-ti fie munca apreciata.

Cateva cuvinte despre retetele ce vor fi publicate pe site-ul nostru?

Voi incerca sa va impartasesc cateva retete, atat din bucataria frantuzeasca, cat si din alte continente, care la prima vedere par putin sofsticate, dar care pot fi destul de usor de preparat in propia bucatarie.

 

Redactia ExpressPress

 

blank