Sorana Cîrstea a obţinut o calificare spectaculoasă în turul 2 la US Open, devenind astfel a patra jucătoare din România care trece de prima rundă la ultimul turneu de Grand Slam al anului.

sorana-cirstea-calificare-spectaculoasa-in-turul-2-la-us-open-273073

Cîrstea, locul 80 în clasamentul mondial, a avut nevoie de numai 54 de minute pentru a obţine prima sa victorie în faţa britanicei Heather Watson (45 WTA), scor 6-1, 6-1.

În precedentele trei întâlniri directe cu Watson, sportiva din Târgovişte fusese învinsă de fiecare dată.

În turul 2, Sorana ar putea juca împotriva canadiencei Eugenie Bouchard, a şaptea favorită la Flushing Meadows, în cazul în care aceasta o va învinge pe Olga Govorţova (Belarus), locul 117 WTA.

Dacă va reuşi să avanseze în turul 3, Sorana Cîrstea îşi va egala cea mai bună performanţă la New York, reuşită în 2009.

Jucătoarea de 24 de ani le urmează astfel pe Simona Halep, Irina Begu şi Alexandra Dulgheru, care s-au calificat de asemenea în turul 2 la US Open.

Begu a învins-o cu 7-6, 6-3, după o oră şi 40 de minute, pe Silvia Soler-Espinosa (Spania), locul 70 WTA, şi va juca, în turul secund, cu Roberta Vinci (Italia), cap de serie numărul 28 şi poziţia 30 în clasamentul mondial, care a trecut cu scorul de 6-3, 6-3, de Paula Ormaechea (Argentina), locul 99 WTA.

Dulgheru a câştigat cu scorul 6-3, 6-4, după o oră şi 30 de minute, meciul cu Kristyna Pliskova (Cehia), poziţia 92 în ierarhia mondială, şi o va întâlni, în turul doi, pe Maria Şarapova (Rusia), a cincea favorită a competiţiei şi locul 6 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-4, 6-0, de compatrioata sa Maria Kirilenko, poziţia 113 în clasamentul mondial.

Surprinzător, cel mai dificil meci l-a avut Simona Halep, a doua favorită a turneului, care a trecut în trei seturi, scor 6-7, 6-1, 6-2, de Danielle Collins (SUA).

Ultima reprezentantă a României la simplu, Monica Niculescu, va juca, tot marţi, cu cu Iaroslava Şvedova din Kazahstan, locul 50 WTA.

Citeste si...
Sorana Cîrstea, s-a logodit de câteva luni cu Ion Alexandru Țiriac