Sondajul INSCOP Candidatul dreptei, Nicușor Dan, ar câștiga fără emoții alegerile locale pentru Primăria Capitalei, cu un scor de 46,3%, față de candidatul PSD, actualul primar Gabriela Firea, care ar obține 38,9%, relevă un sondajul.


Sondajul INSCOP mai relevă si că în cazul în care Traian Băsescu renunță la candidatură, votanții săi vor pune ștampila pe Nicușor Dan.

Ponderea celor mulțumiți de activitatea lui Firea a scăzut de la 45,1% la 40,8%, potrivit sondajului respectiv.

Nicușor Dan (susținut de PNL și Alianța 2020 USR-PLUS) ar obține 46,3%
Gabriela Firea (susținută de PSD și ALDE) ar obține 38,9%
Traian Băsescu (susținut de PMP) ar obține 8,4%
Victor Ponta (susținut de Pro Români): 6%
Ilan Laufer (susținut de Platforma Social Liberală): 0,4%

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda PNL. Datele au fost culese în perioada 23 iulie – 8 august 2020. Metoda de cercetare: anchetă sociologică pe baza unui chestionar.

Nicușor Dan, invitație la vot pentru susținătorii lui Traian Băsescu
Nicușor Dan, candidatul PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei, i-a invitat pe susținătorii lui Traian Băsescu să voteze cu el: „Îi invit pe alegătorii PMP să voteze pentru a scăpa de administrația PSD din București și votul ăsta înseamnă un vot pentru mine”, a spus Nicușor Dan, în direct la Digi24.

Gabriela Firea, atac la Nicușor Dan
Gabriela Firea dă de înțeles că nu-și face prea multe griji față de concurența lui Nicușor Dan în alegerile din București. De altfel, actualul edil al Capitalei atacă tocmai lipsa de inițiativă a candidatului Dreptei care, „în patru ani de mandat ca parlamentar” nu a venit „cu o lege bună pentru cetățenii din București”.

În direct la TVR, Firea l-a mitraliat pe Nicușor Dan, despre care a lăsat să se înțeleagă faptul că nu are nici viziune, nici chef de muncă. „Să fii parlamentar, să te pregăteşti pentru campania de locale, să vrei să fii primarul Capitalei şi tu în patru ani de mandat să nu vii cu o lege bună pentru cetăţenii din Bucureşti, mi se pare incredibil!”, a răbufnit Firea.


Citeste si...
Mutare ce ar putea lasa-o pe Codruța Kovesi cu buza umflată. Iată despre ce decizie ar fi vorba