Ultimul sondaj realizat de casa de sondare Avangarde aduce câteva cifre surprinzătoare. Deși situația nu s-a schimbat, la nivel de poziții în clasamentul preferinețelor, cifrele sunt cu totul odiferite. Dacă duminica voiitoare ar avea loc alegeri, PSD ar câștiga cu 44% și ar fi urmați de PNL cu 26%. Al treilea partid care a crescut este Alde, ajuns la 11%, iar sub pragul electoral se află PMP cu 4% și USR care a scăzut la 6%.

Tot acest sondaj prezintă faptul că 58 % dintre români ar fi preferat să plătim amenda la CEDO decât să fie eliberați deținuți prin legea recursului compensatoriu.  Mai mult, 56% sunt de acord să se inventeze o taxă din care să se plătească această datorie.

Citeste si...  Recursul compensatoriu a eliberat 634 de violatori și 110 pedofili care se plimbă nederanjați printre noi

La întrebarea ”care este cea mai importantă instituție din România?”, 37% dintre români susțin că Parlamentul este cea mai importantă instituție, urmat de Președinția României cu 18% și 12% Guvernul. Pe lista încrederii, 8% consideră Biserica cea mai importantă instituție și 6% consideră că DNA este instituția cea mai importantă.