După protestul de acum două zile, Clubul Taximetriștilor, cea mai mare comunitate de șoferi și clienți de taxi din România, cu peste 34.000 de membri, a organizat un sondaj prin care au întrebat publicul ce preferă între Uber și taxi.

Rezultatele sunt surprinzătoare: din peste 4.200 de voturi, 65% au ales Uber, pe când doar 35% preferă serviciile de taxi, dintr-un număr total de 4.200 de voturi. Cifrele i-au luat prin surprindere chiar și pe cei care au avut inițiativa sondajului. Din acest motiv, după doar 3 ore de la startul votului, aceștia au anunțat printr-un comentariu la propria postare că dacă rezultatele nu sunt de partea lor, atunci vor șterge postarea. Mai mult decât atât, administratorii paginii le transmit celor care au votat cu Uber că vor fi blocați în curând de pe pagină.

Citeste si...  IOHANNIS: AVEM NEVOIE DE CETATENI ACTIVI IN EDUCATIE!

În alte ţări, Uber colaborează cu industria de taxi, iar serviciile de taxi sunt integrate în platforma Uber. Taxiurile sunt parte din strategia pe termen lung a companiei de a deveni o aplicaţie multi-modală, prin care utilizatorii pot accesa toate mijloacele de transport – Uber, taxi, biciclete electrice, transport în comun. În prezent, peste un milion de oameni folosesc serviciile Uber și alte platformelor similare în Bucureşti, Braşov, Cluj şi Timişoara.

Peste 1.600 de taximetrişti și-au declarat nemulțumirea miercuri, solicitând modificarea Legii taximetriei, astfel încât să poată fi sancţionaţi cei care desfăşoară fără autorizaţie transport public de persoane şi în special transport în regim taximetrie.

Protestele au stârnit multe reacții în mediul online din partea susținătorilor serviciilor de ridesharing, care se declară nemulțumiți de condițiile oferite de taximetriști și consideră că aceștia stau în calea progresului