Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu și premierul Ludovic Orban au făcut un „pact-șoc”, potrivit unor surse citate de Antena3. Potrivit sursei citate, Marcel Ciolacu a bătut palma cu Ludovic Orban pe anticipate la schimb cu alegerea primarilor în două tururi. Tot potrivit sursei citate, PSD și-ar fi luat angajamentul ca să nu voteze un alt guvern PNL pentru a se ajunge la anticipate, după ce ar trece moțiunea. Totodată, ambele alegeri ar urma să aibă loc simultan, și anume pe 21 iunie.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi citită, luni, în Parlament, Executivul fiind acuzat de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi. „Matematic avem 323 de voturi”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Citeste si...  Ludovic Orban nu mai ține așa de mult la alegerile anticipate

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seară, la România TV, că moțiunea de cenzură nu are „nicio șansă” la ora actuală să fie adoptată și că în aceste condiții, dacă nu se ajunge la anticipate atunci „asta e”.

„Dupa evaluarea mea, motiunea de cenzura nu are sanse sa treaca. Practic, doar PSD si UDMR sprijina, impreuna chiar daca ar venit toti tot nu ar avea numarul de voturi necesare, iar din evaluarea de azi nu exista prea multe voturi care pot sa se adauge. Mai mult decat atat, e greu de presupus ca vor fi prezenti toti parlamentarii PSD si UDMR. Astazi, motiunea nu are nicio sansa”, a zis Orban.