Social Democrații consideră că Guvernul şi Ministerul Sănătăţii trebuie să acţioneze preventiv pentru ca România să nu fie afectată de coronavirus.

„Social Democrații somează Ministerul Sănătății și Guvernul României să ia în serios recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și să ia toate măsurile necesare preîntâmpinării răspândirii coronavirusului din China, inclusiv prin demararea unor campanii de informare a populației privind măsurile de protecție și prevenire”, au scris reprezentanții PSD, duminică, pe pagina de Facebook a partidului.

Sursa menționată a adăugat că „epidemia nu are week-end și nici nu se împiedică de petreceri și torturi festive. Și nici de cele trei afișe din aeroporturi!”.

Sunt peste 2.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus la nivel mondial, cele mai multe fiind în China, iar bilanțul deceselor a ajuns la 56, potrivit datelor făcute publice duminică de autoritățile de la Beijing.

Citeste si...
Rusia își urmărește izolații la domiciliu printr-o aplicaţie mobila

Aeroportul Otopeni a luată măsuri pentru informarea publicului privind coronavirusul. Pasagerii cu simptome respiratorii care au călătorit în China sau în alte zone afectate de noul coronavirus sunt sfătuiți să contacteze imediat serviciul medical al aeroportului și să raporteze istoricul de călătorie.

De asemenea, reprezentanții Serviciului de Ambulanță România au oferit sfaturi, într-o postare pe Facebook, oamenilor pentru a reduce riscul de infecție cu virusul din China.