Casele din Marea Britanie vor fi invadate de șobolanii înfometați, din moment de restaurantele, fast-food-urile și orice localuri în care puteau găsi resturi de mâncare au fost închise în timpul pandemiei de coronavirus, anunță experții.

Asociația Britanică pentru Combaterea Dăunătorilor a declarat că se așteaptă ca din ce în ce mai mulți șobolani să se îndrepte spre locuințe în perioada de izolare, potrivit The Mirror.

„Întrucât orașele sunt pustii, există din ce în ce mai puține resturi de alimente în pubele și în apropierea restaurantelor. Așadar șobolanii se vor deplasa spre locuințe pentru a-și găsi hrana de care au nevoie.

Potrivit naturii lor, șobalanii au tendința de a se feri de oameni. Dar, având în vedere că oamenii sunt izolați în case și nu mai merg nestingheriți pe străzi, este posibil ca rozătoarele să devină mai îndrăznețe și să meargă în locuri mai puțin obișnuite pentru ele.

Șobolanii, noul pericol în pandemie

Problema rozătoarelor a început să ia amploare în Marea Britanie. Numărul apelurilor care reclamă prezența dăunătorilor a crecut până la ora actuală cu 50%, potrivit datelor furnizate de Asociația Britanică pentru Combaterea Dăunătorilor.

Citeste si...
Premieră în istoria UE: Comisia respinge proiectul de buget al Italiei pe 2019

Instinctul de supraviețuire este mai puternic decât orice pentru rozătoare, așa că Asociația se așteaptă ca numărul invaziilor să crească.

Reprezentanții Asociației îi îndeamnă pe britanci să aibă mare grijă la depozitarea alimentelor și mai ales a resutrilor alimentare.

De asemnea, deșeurile de grădină atrag șobolanii, astfel că membrii asociației avertizează persoanle care se ocupă de grădinărit și au deșeuri de grădină, asupra faptului că șobolanii vor fi atrași de astfel de locuri.

„Când vor rămâne fără surse da hrană se vor mânca între ei. Șobolanii mai mari îi vor mânca pe cei mai mici. Vor mânca fecale și, nu în ultimul rând vor invada locuințele. Șobolanii transmit boli. Deci trebuie să avem mare grijă și să apelăm la specialiși, mai degrabă decât să folosim otravă pe cont propriu”, avertizează reprezentanții Asociației pentru Combaterea Dăunătorilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.