Un albanez în vârstă de 60 de ani, care locuieşte în Metz, Franţa a fost şocat când a găsit o imagine cu piciorul său amputat pe un pachet de ţigări. Fotografia însoţea mesajul „Fumatul vă blochează arterele” şi a fost utilizată fără consimţământul bărbatului care şi-a pierdut piciorul în anul 1997, când a fost victima unui atac.

Poveastea a început în 2018 când fiul bărbatului se afla în Luxemburg, de unde a cumpărat un pachet de ţigări cu mesajul „Fumatul vă blochează arterele”. Pe pachet se afla imaginea unui picior amputat. Fiul sexagenarului s-a uitat cu atenţie şi a recunoscut cicatricile tatălui său.

Când s-a întors acasă, bărbatul a arătat pachetul de ţigări întregii familii şi bătrânul şi-a recunoscut piciorul în imagine.

https://twitter.com/fblorrainenord

Bărbatul nu şi-a dat niciodată acordul ca imaginea piciorului său să apară pe un pachet de ţigări: „Este incredibil când cineva îşi desoperă fotografiile pe pachete de ţigări din Uniunea Europeană”, a declarat Antoine Fittante, avocatul bărbatului. Avocatul a adăugat că: „Amputarea piciorului nu a avut nicio legătură cu fumatul. Bărbatul s-a confruntat cu un atac în anul 1997 în Albania”.

Citeste si...  Captură impresionantă. Două milioane de pachete de țigări de contrabandă

Cu şase săptămâni înainte de a descoperi pachetul de ţigări bărbatul a fost la spital pentru a afla dacă este posibil să îşi pună o proteză. Fotografiile realizate la spital au fost utilizate fără consimţământul lui pe pachetul de ţigării:

„Clientul meu s-a simţit rănit, vâzându-şi handicapul pe pachetele de ţigări”.

Avocatul a cerut în scris explicaţii spitalului pentru a afla în ce circumstanţe a ajuns fotografia pe pachete de ţigării.

Avocatul va contacta şi Comisia Europeană care este responsabilă de distribuirea imaginilor pentru pachetele de ţigării vândute în UE.