Ministrul Bănicioiu i-a răspuns personal

 bolnav HIV

Un ieşean infectat cu HIV a avut o surpriză de proporţii, după ce i-a trimis un SMS chiar ministrului Sănătăţii. Nu a stat prea mult pe ganduri pentru a utiliza numarul personal al ministrului Sanatatii, Nicolae Bănicioiu. La interval de cateva minute l-a contactat personal ministrul Sanatatii, scrie bzi.ro.

Textul SMS-ului l-a formulat in graba si a punctat exact miezul problemei: „Sunt din Iasi si sunt infectat cu HIV. Nu am tratament!!! Va rog sa interveniti personal pentru a rezolva aceasta problema”.

Ieşeanul, in varsta de 30 de ani, a luat atitudine pentru a pune lucrurile in miscare. „In iarna am participat la o intalnire cu ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si ne-a asigurat ca ne sustine pentru a beneficia de tratament fara intrerupere. Din anul 2004 am fost depistat seropozitiv si de zece ani urmez aceeasi schema terapeutica. Organismul meu a raspuns bine si nu vreau acum sa-mi inlocuiesc medicamentele din cauza faptului ca cele pe care le folosesc nu se mai gasesc in spital. Zilele trecute i-am dat un SMS ministrului si i-am zis ca am nevoie de tratament si ca de o saptamana lipsesc medicamentele celor infectati cu HIV. M-a sunat imediat si mi-a zis ca personal se va interesa de situatia de la Iasi. Am sunat de nenumarate ori la spital si asistenta care mi-a raspuns mi-a comunicat ca doua medicamente inca lipsesc. Este vorba despre Telzir si Kivexa. Am nevoie de trei medicamente pentru a trai normal. Nu e prima data anul acesta cand ne trezim fara medicamente. Nu mai vreau o rezolvare de moment pentru ca intreruperile dese pot face ca organismul sa nu mai raspunda corespunzator”, a precizat ieseanul, unul dintre cei peste 1.000 de pacienti infectati cu HIV din regiunea Moldovei.

 

 

Citeste si...  Sonia Trifan şi-a mărit buzele.