Ministrul Bănicioiu i-a răspuns personal

 bolnav HIV

Un ieşean infectat cu HIV a avut o surpriză de proporţii, după ce i-a trimis un SMS chiar ministrului Sănătăţii. Nu a stat prea mult pe ganduri pentru a utiliza numarul personal al ministrului Sanatatii, Nicolae Bănicioiu. La interval de cateva minute l-a contactat personal ministrul Sanatatii, scrie bzi.ro.

Textul SMS-ului l-a formulat in graba si a punctat exact miezul problemei: „Sunt din Iasi si sunt infectat cu HIV. Nu am tratament!!! Va rog sa interveniti personal pentru a rezolva aceasta problema”.

Ieşeanul, in varsta de 30 de ani, a luat atitudine pentru a pune lucrurile in miscare. „In iarna am participat la o intalnire cu ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si ne-a asigurat ca ne sustine pentru a beneficia de tratament fara intrerupere. Din anul 2004 am fost depistat seropozitiv si de zece ani urmez aceeasi schema terapeutica. Organismul meu a raspuns bine si nu vreau acum sa-mi inlocuiesc medicamentele din cauza faptului ca cele pe care le folosesc nu se mai gasesc in spital. Zilele trecute i-am dat un SMS ministrului si i-am zis ca am nevoie de tratament si ca de o saptamana lipsesc medicamentele celor infectati cu HIV. M-a sunat imediat si mi-a zis ca personal se va interesa de situatia de la Iasi. Am sunat de nenumarate ori la spital si asistenta care mi-a raspuns mi-a comunicat ca doua medicamente inca lipsesc. Este vorba despre Telzir si Kivexa. Am nevoie de trei medicamente pentru a trai normal. Nu e prima data anul acesta cand ne trezim fara medicamente. Nu mai vreau o rezolvare de moment pentru ca intreruperile dese pot face ca organismul sa nu mai raspunda corespunzator”, a precizat ieseanul, unul dintre cei peste 1.000 de pacienti infectati cu HIV din regiunea Moldovei.

 

 

Citeste si...  LIPSA ACUTA DE MEDICI în şcolile din Capitală. CAUZELE care au dus la lipsa de personal medical