Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, marți, că managerul Spitalului Bagdasar Arseni din Capitală a fost schimbat din funcție, printre motivele numărându-se și calitatea actului medical din această unitate spitalicească.

Ministrul Sănătății l-a schimbat din funcție, marți, pe managerul Cristian Toma, iar în locul acestuia a fost numit Andi Nodiț, conform Mediafax.

„În ceea ce privește schimbarea managerului de la Spitalul Bagdasar Arseni, a fost la fel decizia noastră, pentru că lucrurile acolo nu au mers în direcţia cea bună. Ministerul Sănătății este interesat de bunul mers al unui spital, în ceea ce priveşte oferirea unui act medical de calitate. Şi când spun calitate este un complex, precum modul de comportament cu pacientul, condiţii hoteliere, aparatura pe care o pui la dispoziţie. Am considerat că nu se întâmplă asta. Şi de aceea am optat pentru schimbarea managementului”, a anunțat, marți, ministrul Sănătății.

Citeste si...  12 lucruri pe care barbatii le apreciaza la o femeie mai mult decat aspectul fizic

Sorina Pintea le-a dat dreptate angajaților de la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, care marți au protestat în curtea spitaluui pentru că nu au beneficiat de mai multe sporuri.

„Oamenii au protestat pentru modul în care li s-au calculat sporurile începând din ianuarie 2019. Problema este că ar fi trebuit să fie recalculate din iunie, şi probabil că dacă ne anunţau (conducerea spitalului – n.r.) am fi ştiut că există o problemă de aplicare a unui ordin de ministru din 2010. Oamenii au dreptate, iar acest ordin va fi modificat”, a mai declarat Pintea.