Campioana CSM Bucureşti a pierdut, marţi, pe teren propriu, cu 19-22 (9-13), de SCM Râmnicu Vâlcea, în etapa a V-a a ligii naţionale feminine de handbal. Cu mega-vedetele care au salarii ce bat spre două milioane de euro anual, CSM a fost umilită de vâlcence.

Pe fondul unor intervenții miraculoase ale Iuliei Dumanska și ale aruncărilor imparabile lansate de Irina Glibko din inter stânga, Vâlcea s-a desprins la 9-4. Revenirea bucureștencelor a fost îngreunată de revelația Diana Ciucă. Portărița de doar 18 ani, numită de Federația Internațională pe lista marilor talente ale handbalului mondial, a apărat nu mai puțin de 5 lovituri de la 7 metri, două în fața Cristinei Neagu, scrie gsp.ro.

Citeste si...  Un alt dosar greu la final. Viorel Hrebenciuc, în fața sentinței

CSM s-a apropiat la două lungimi în ultimele 10 minute, dar elanul le-a fost tăiat de aceeași Irina Glibko, cea mai bună jucătoare a partidei. Ultimele atacuri ale campioanelor au fost haotice, cu aruncări forțate, de la mare distanță.

Jucătoarele din Râmnicu Vâlcea au obţinut a doua victorie împotriva campioanelor, în acest sezon, după ce s-au impus, la 30 august, în Supercupa României, cu 33-31, după prelungiri.

SCM Râmnicu Vâlcea este noul lider în clasament, cu 15 puncte, fiind singura formaţie cu maximum de puncte. CSM Bucureşti a coborât pe locul al treilea, cu 12 puncte, iar pe locul 2 se află Măgura Cisnădie, cu 13 puncte.