Peru s-a calificat miraculos la turneul final din Rusia după ce în ultima etapă a preliminariilor din America de Sud a obţinut un punct în meciul cu Columbia şi a beneficiat de înfrângerea celor din Chile în Brazilia.

A urmat apoi un baraj intercontinental cu Noua Zeelandă, de care a trecut cu scorul general de 2-0, şi şampania a curs în valuri la Lima. Un politician plictisit şi cu intenţii rele, cum găsim cu sacul şi pe Dâmboviţa, s-a găsit să aibă o iniţiativă care să nenorocească fotbalul peruan. Paloma Noceda, preşdintele Comisiei pentru Educaţie, Tineret şi Sport din Guvern a propus o lege prin care Federaţia de Fotbal a incaşilor să treacă sub controlul statului Peruan, ca parte a institutului peruan pentru soprt. Acest lucru este interzis prin regulament de FIFA, iar dacă sud-americanii chiar vor face asta în perioada următoare, atunci trupa lui Ricardo Gareca va fi exclusă de la Mondialul din Rusia. Forul de la Zurich a cerut deja o părere de la Federaţia din Peru şi o investigaţie este în curs!

Citeste si...
Opoziţia si-a pierdut din elan, iar şansele trecerii moţiunii scad

Bineînţeles, hienele au simţit mirosul de leş şi au sărit ca arse pentru a solicita pentru ele locul posibil rămas liber. Italia e cea mai agresivă şi se consideră îndreptăţită doar pentru că are 4 Mondiale în palmares. Un criteriu subiectiv şi care, dacă va fi cazul, va fi probabil respins de FIFA. Cele mai multe şanse, conform logicii, dar şi regulilor FIFA, sunt înlocuirea Perului cu învinsa ei de la baraj, Noua Zeelandă, sau rejucarea respectivului baraj intercontinental cu unul între Chile, locul 6 din America de Sud, şi Noua Zeelandă.