Frustrare! Nicu Covaci este oripilat: „Trebuia împuşcat!”. La 14 ani de la condamnare, bărbatul acuzat că a omorât-o pe mama lui Nicu Covaci a fost eliberat din penitenciar.

Nicu Covaci spune că este sigur că Securitatea a fost cea care i-a omorât mama. Liderul trupei Phoenix susţine că cel care a făcut această crimă odioasă nu merita nici măcar închisoarea pe viaţă, ci direct executarea.

Nicu covaci“Este o bătaie de joc. Cum să stea în puşcărie cineva care a omorât cu 30 de lovituri de cuţit şi i-a dat foc victimei. Pe lângă crimă odioasă a fost şi profanare. Cel care a făcut acest lucru nu trebuia să stea pe viaţă în închisoare, ci trebuia împuşcat. Eu îi cunosc pe ţigani, sunt bandiţi, hoţi, dar ei nu bagă de 30 de ori cuţitul în cineva. Ţiganii nu fac asta. Nu acel om a fost cel care a comis crima. El a făcut probabil alte prostii, probabil o altă crimă, cine ştie”, a declarat Nicu Covaci, aflat în Spania.

Mama artistului a fost ucisă în 1992, în propria casă. Făptaşul a fost prins însă după abia 6 ani.

“Vă daţi seama că şase ani nu au găsit un vinovat. Iar când am început eu să fac scandal, în câteva zile au găsit criminalul. Să nu îl prind pe acest om care s-a eliberat, pentru că am să-l torturez până o să spună adevărul. Atunci, după ce s-a întâmplat crima, am luat imediat avionul şi am venit în ţară. Într-un sertar eu am găsit mărci. Deci nu jaful a fost motivul. M-am întâlnit atunci cu cineva din poliţie care mi-a spus că eu eram vizat şi să am grijă că am duşmani mari. Mi-au spus că acest semn este o vendeta şi să am grijă. Ştiu că am făcut mult rău Securităţii. Ei ne-au vânat încă din anii 60-70. Au continuat şi după aceea. După Revoluţie au rămas tot acolo unde au fost şi înainte. Adevăraţii criminali sunt liberi. Totul a fost o răzbunare la adresa mea din partea unora din fosta Securitate”, a mai spus Nicu Covaci.

nicu-covaciZoltan Ruszi a fost eliberat după ce a ispăşit 15 ani de detenţie. La ieşire, nu a vrut să îi transmită nimic fiului victimei pe care a ucis-o cu sânge rece.

Întrebat dacă îi pare rău pentru fapta sa, Zoltan a răspuns rece că îi pare rău doar că a făcut puşcărie.

Teribila crima a comis-o în urmă cu 21 de ani. Mama liderului trupei Phoenix, Tamara Stoian, nu a avut nicio şansă în faţa lui Zoltan Ruszi şi a complicelui său, care intraseră în casa victimei pentru a fura. Femeia, de 71 de ani, i-a surprins pe hoţi în casă şi aceştia au ucis-o cu 30 de lovituri de cuţit. După ce au omorât-o, criminalii au incendiat casa pentru a distruge urmele. Timp de şase ani au reuşit să ascundă crima şi, mai mult decât atât, în tot acest timp, cei doi au mai fost condamnaţi pentru furt şi încarceraţi. Nimeni nu a ştiut că cei doi o omorâsera pe Tamara Stoian. Abia în anul 1998, femeia care se îngrijea de casa mamei lui Nicu Covaci şi le vânduse pontul celor doi le-a povestit totul poliţiştilor. Zoltan Ruszi era deja la închisoare pe atunci, pentru furt.

În urma procesului, acesta a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, iar complicele său, Carol Sandor a primit 18 ani de detenţie. Ruszi a fost eliberat în 28 august pentru bună purtare.

Citeste si...
Obiceiuri de Pasti "marca" Anca Turcasiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.