Tudorel Toader a participat la lucrările comisiei pentru legile justiției, care a adoptat, marți, raport favorabil pe proiectului de modificarea a Codului penal, în urma deciziei CCR, iar apoi a intrat în ședință cu Liviu Dragnea, în biroul acestuia, de la Camera Deputaților. După două ore intense de discuții, ministru a ieșit din biroul șefului PSD, care, anterior, discutase și cu Călin Popescu Tăriceanu despre soarta titularului de la justiție.

Dragnea a declarat, de mai multe ori, că nu mai e interesat de soarta ministrului Justiției, în timp ce mulți lideri PSD au anunțat că îl vor remaniat. Numai că Viorica Dăncilă încă îl vrea în Guvern. Senatul ar putea vota miercuri asupra moțiunii simple prin care Opoziția cere demisia ministrului Justiției Tudorel Toader, potrivit unor surse politice. Biroul Permanent al Senatului, ar putea decide, miercuri de la 9.30, includerea pe ordinea de zi a plenului din Senat votul asupra moțiunii.

”E posibil ca dezbaterea și votul la moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției să aibă dea miercuri, dar acest lucru va fi stabilit mâine dimineață (miercuri dimineață – n.r.), în ședința Biroului Permanent”, au declarat pentru surse politice.

Conducerea Senatului a decis, luni, să amâne dezbaterea și votul moțiunilor simple prin care Opoziția cere demisia miniștrilor Justiției și Finanțelor, Tudorel Toader și Eugen Teodorovici.

Comitetul Executiv al PSD se va reuni, miercuri la Parlament, începând cu ora 12.00, au declarat surse politice. Printre temele de discuție ale social-democraților ar putea fi remanierea guvernamentală, cât și calea de acțiune cu privire la Tudorel Toader.

Remanierea guvernamentală va fi o temă în CEx al PSD, în condițiile în care Rovana Plumb deschide lista candidaților PSD la europarlamentare, ea fiind ministrul al Fondurilor Europene, au precizat sursele citate. De asemenea, un alt membru al Cabinetului Dăncilă care este și candidat la alegerile pentru PE este mininistrul pentru românii de pretutindeni Natalia Intotero.

Citeste si...
Preşedintele Iohannis premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor a participat la darea în folosinţă a magistralei de metrou Drumul Taberei

De asemenea, sursele menționate au adăugat că vor fi discuții și despre nemulțumirile social-democraților cu privire la ministrul Justiției Tudorel Toader.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că l-a respectat foarte mult pe Tudorel Toader, însă a precizat că ministrul Justiției a greșit foarte mult și că el, personal, „are o supărare foarte mare” din această cauză. El a adăugat că premierul Viorica Dăncilă trebuie să decidă dacă ministrul mai are susținere în Guvern. Liderul social-democrat a mai precizat că probabil remanierea ministrului Justiției va fi discutată în următoarea ședință a CEx al PSD, însă acesta nu va fi subiectul principal.

Referitor la o posibilă demitere a ministrului Justiției, Viorica Dăncilă a declarat, pe 8 aprilie, că va lua o decizie după ce va asculta părerea colegilor în ședința Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraților evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

La începutul acestei luni preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că trebuie ca Rovana Plumb şi Natalia Intotero, candidate la europarlamentare, să demisioneze înaintea începerii campaniei electorale.

PSD are pe listă 43 de candidaţi la europarlamentare. Partidul deschide lista cu Rovana Plumb, urmată de jurnalista Carmen Avram şi senatorul PSD Claudiu Manda.

Alţi social-democraţi care completează lista candidaţilor sunt: Cristian Terheş, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Emilian Pavel, Doina Pană, Crina Fiorela Chilat, Bălănică Mariana, Răzvan Popa, Luminiţa Jivan, Alina Păvelescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.