Snowboarding-ul oferă mai multă flexibilitate, mai mult echilibru, arde calorii și te ajută să slăbești, îți întărește mușchii, îți îmbunătățește starea de spirit, reduce stresul și este pozitiv pentru crearea de noi relațiile de prietenie.

Dacă ești în căutarea unui sport care să te scoată afară, să te bucuri de o zi frumoasă împreună cu familia sau prietenii, atunci îți vei dori să faci snowboarding, dacă nu ai făcut asta deja.

Nu numai că este foarte plăcut, dar este și foarte bun pentru corpul tău și va avea multe efecte pozitive asupra sănătății tale, atât la nivel fizic, cât și mental. Pentru a afla mai multe despre asta, în cele ce urmează îți vom dezvălui ​​beneficiile snowboarding-ului.

Avantajele fizice ale snowboarding-ului

Snowboarding-ul crește flexibilitatea

Snowboarding-ul este un sport care necesită schimbarea direcției, vitezei și poziției corpului foarte repede. Poate dura ceva timp să te obișnuiești, dar acest lucru îți va îmbunătăți capacitatea de a te poziționa și de a crea diferite unghiuri și forme cu corpul tău.

Acest lucru poate avea beneficii în viața ta de zi cu zi și atunci când faci alte sporturi, mai ales atunci când articulațiile și oasele tale sunt puțin rigide.

Snowboarding-ul ajută la îmbunătățirea echilibrul

Dacă ai patinat sau ai navigat, atunci știi cât de greu este să stai în echilibru pe o placă în mișcare. Când adaugi gheață și zăpadă, totul devine mult mai dificil.

Snowboarding-ul este una dintre cele mai bune activități pentru a-ți îmbunătăți echilibrul. Cu fiecare sesiune și pe măsură ce îți îmbunătățești abilitățile, și echilibrul și coordonarea ta se vor îmbunătăți.

Crește forța mușchilor trunchiului

Snowboarding-ul este unul dintre sporturile cele mai riguroase și consumatoare de energie, deoarece folosești mai multe grupe musculare, în special mușchii trunchiului.

Mușchii trunchiului sunt o parte vitală a corpului și îți protejează principalele organe, așa că, dacă sunt puternici și sănătoși, te vei simți fantastic.

Snowboarding-ul îmbunătățește sănătatea cardiovasculară

După cum am menționat, snowboarding-ul  este un sport excelent și sănătos. Când lucrezi tot corpul și ritmul cardiac crește, îți exerciți și inima. Desigur, snowboarding-ul nu este singurul sport care face acest lucru, dar din moment ce funcționează întregul corp, ritmul cardiac este pus la încercare. Drept urmare, rezistența corpului tău la activități fizice se îmbunătățește.

Ajută la pierderea în greutate și la arderea caloriilor

Știai că atunci când faci snowboarding, corpul tău poate arde până la 600 de calorii pe oră? Cantitatea medie de calorii arse pe oră este de obicei 450. Nu e rău pentru un sport distractiv, nu-i așa?

Citeste si...
5 beneficii surprinzatoare ale dormitului in pielea goala.

În consecință, dieta ta va deveni mai echilibrată, deoarece va trebui să mănânci alimente sănătoase pentru a-ți menține energia astfel încât corpul să funcționeze bine.

Snowboarding-ul întărește mușchii picioarelor

Snowboarding-ul este greu pentru picioare și, dacă nu ești obișnuit, picioarele îți vor sugera acest lucru a doua zi.

Dar asta e un lucru bun! Picioarele și mușchii inferiori ai corpului vor simți beneficiul snowboarding-ului, se vor întări.

Snowboarding-ul este bun pentru oase și articulații

Snowboardul exercită multă presiune și greutate pe genunchi, glezne și picioare, ceea ce va ajuta la întărirea articulațiilor și oaselor picioarelor. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la prevenirea deteriorării viitoare a genunchiului și a apariției osteoporozei.

Când alergi, înoți și faci alte sporturi, vei descoperi că această forță a piciorului te va ajuta și pe tine.

Beneficiile psihologice și mentale ale snowboarding-ului

Îmbunătățește starea de spirit și nivelul de fericire

Când faci snowboarding, corpul tău eliberează endorfină, substanța chimică neurologică responsabilă de senzația de fericire și bunăstare. Exercițiile fizice ajută, de asemenea, la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea anxietății, astfel încât snowboarding-ul poate reduce nivelul de stres și poate ajuta la îmbunătățirea sănătății mintale.

Poate reduce stresul și anxietatea

Snowboarding-ul îți poate îmbunătăți starea de spirit și crește nivelul de fericire.  De asemenea, cum am precizat deja, snowboarding-ul ajută la reducerea stresului și anxietății, ceea ce va avea un efect pozitiv asupra sănătății mintale.

Exercițiul fizic în aer liber ajută la reducerea stresului, iar șansa de a fi în preajma prietenilor, de a interacționa cu alte persoane și a te distra îți va îmbunătăți starea de spirit.

Snowboarding-ul ajută la formarea de noi relații și la îmbunătățirea legăturilor existente

Deși snowboarding-ul nu este un sport de echipă, este o activitate socială și de grup. Cei care fac snowboarding nu merg la munte singuri. Este mult mai frumos alături de prieteni. Prin urmare, dacă vrei să-l practici împreună cu prietenii, vei putea să te bucuri de clipe minunate alături de oameni care își doresc același lucru. De asemenea, vei putea întâlni mulți oameni și vei lega noi prietenii.

Te sfătuim ca, înainte de a pleca la munte, să-ți cumperi mănuși ski și snowboard. De asemenea, te sfătuim să-ți cumperi și niște pulovere călduroase intrând pe https://www.hervis.ro/store/Imbracaminte/Hanorace-%26-Pulovere/c/2_pullover_sweatjacken. Distracție maximă și spor la cumpărături!