Conducerea Senatului a decis luni să retrimită la comisiile de specialitate proiectul de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin, potrivit Agerpres.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a explicat presei că s-a considerat că rapoartele de specialitate, emise deja pe marginea propunerii legislative de revenire la două tururi de scrutin, în ceea ce privește alegerea primarilor, sunt lovide de nulitate. Cum poate fi munca unor senatori, finalizată cu un document aprobat de majoritatea membrilor unor comisii (două la număr, de altfel) lovite de nulitate?

”Rapoartele comisiilor, Comisia juridică şi Comisia de administraţie publică, au fost făcute în perioada în care Comisia de Cod Electoral, singura abilitată să discute propunerile electorale, funcţiona. Comisia de Cod Electoral şi-a încetat activitatea la finele anului, în 30 decembrie 2015, iar rapoartele comisiilor de specialitate au fost făcute în perioada în care activitatea comisiei era încă validă, reglementată”, a povestit Tăriceanu ziariștilor.

Citeste si...  Orban îi cere lui Ponta să nu mai facă poante şi glumiţe

Așa că Biroul Permanent al senatului a decis, cu majoritate de voturi, ca propunerile legislative să mai fie încă o dată dezbătute în alte comisii decât prima dată, adică cea juridică și Comisia pentru constituționalitate.

„O vor mai învârti (n.r. la Comisii), o votăm prin martie în Senat, se duce la Cameră și iese legea prin septembrie și s-ar putea să iasă cu două tururi”, a spus chestorul Senatului, liberalul Cristian Bodea.