Revoltă în rândul familiei unei focșănence ucise la doar 38 de ani de un șofer care s-a urcat la volan beat și cu permisul suspendat. Oamenii își strigă durerea și neputința după ce cel care a provocat tragedia ucigând o tânără mamă a fost lăsat în libertate după doar două luni de arest preventiv. După moartea mamei, fata de zece ani merge la psiholog, iar băiețelul plânge neîncetat. La trei zile după înmormântare, de atâta mâhnire, tatăl femeii ucise a paralizat.

Adrian Drăgun este soțul femeii din Focșani care pe 18 septembrie a avut ghinionul să se afle pe o stradă din oraș, îndreptându-se spre școala fiicei sale de 10 ani, unde urma să participe la o ședință cu părinții.

Cei doi au împreună doi copii, unul de grădiniță, unul de școală, copii care plâng acum după mama lor și nu înțeleg încă de ce ea nu mai ajunge odată acasă.

Femeia urma să participe la ședință la școală și se îndrepta, la volanul unui Opel, pe Bulevardul Independenței din Focșani, când la intersecția cu strada Culturii s-a produs nenorocirea. În autoturismul condus de femeie a intrat violent o autoutilitară Renault, condusă de un individ beat și cu permisul suspendat.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=obPbhtj06-k&w=560&h=315]

Simona Drăgun, care lucra ca asistentă medicală în Spitalul Județean de Urgență Focșani, a fost grav rănită. Din cauza gravității leziunilor suferite, colegii săi, medici, au decis să o transfere la Spitalul de Neurochirurgie Bagdasar Arseni – București, având fracturi craniene, hemoragie subarahnoidiană, hematom subdural acut, două fracturi costale și leziuni pulmonare. Tânăra a murit însă pe 27 septembrie în spitalul din București, departe de soțul care o iubea nespus de mult și de copiii care îi erau atât de dragi.

După tragedie, detalii șocante ies la iveală

La scurt timp după tragedie, detalii uimitoare au ieșit la iveală: cel care a provocat accidentul soldat cu moartea tinerei mame este un bărbat de 50 de ani, din Focșani, care în momentul în care a lovit Opelul acesteia era băut și în plus avea permisul suspendat. Dreptul de a mai conduce îi fusese suspendat în urma unui dosar penal înregistrat pe 18 iunie, pentru refuz de a-i fi recoltate probe biologice de sânge. La fel ca în vară, și atunci când a provocat accidentul ce urma să se soldeze cu moartea unei femei, individul a refuzat să-i fie recoltate probe biologice.

La câteva luni de la această tragedie, când durerea arde încă sufletele celor dragi Simonei, instanța a decis să-l plaseze pe autorul acestui accident sub control judiciar. Asta după doar două luni de arest preventiv.

Măsura a fost dispusă de către magistraţii de la Judecătoria Focşani : “(…) constată că au încetat temeiurile şi nu există temeiuri noi pentru menţinerea măsurii arestării preventive a inculpatului I (…) F (…), în prezent aflat în stare de arest preventiv în Centrul de Reținere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vrancea. (…) înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului (…), cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz sau sustragere de la recoltarea mostrelor biologice, conducerea a unui vehicul fără permis de conducere şi ucidere din culpă (…) cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile (…)”, se arată în hotărârea instanţei.

Instanţa i-a impus bărbatului, printre altele, să nu depăşească raza teritorială a municipiului Focşani decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani au făcut contestaţie, iar dosarul a ajuns la Tribunalul Vrancea, însă magistrații de aici au respins-o, astfel că şoferul care a provocat accidentul a ieşit din arest.

Cei dragi Simonei, în pragul nebuniei și al revoltei

Decizia instanței i-a adus în pragul nebuniei și al revoltei pe cei dragi Simonei. Soțul femeii a transmis reporterilor Libertatea un strigăt de disperare în care cere să fie ajutat să i se facă dreptate, considerând că lăsarea în libertate a celui care i-a ucis soția reprezintă un pericol public.

”Mă numesc Drăgun Adrian sunt din Focșani și mă aflu într-o situație dramatică întrucât mi-am pierdut soția într-un accident de circulație provocat de un individ aflat sub influenta băuturilor alcoolice. După două luni de arest preventiv, inculpatul a fost pus sub control judiciar, de aceea consider că lăsarea în libertate a inculpatului Ion Florin reprezintă un adevărat pericol social. Pentru cel puțin a doua oară acesta s-a urcat la volan sub influenta alcoolului si cu permisul de conducere suspendat tot pentru alcool, de data aceasta omorând o mămică nevinovată care se îndrepta către ședința cu părinții cu o viteză de circa 20 km/h. Inculpatul, LĂSAT ÎN LIBERTATE, circula cu aproximativ 80 de km/h, așa cum reiese din raportul de expertiza tehnica pe un bulevard cu sensuri giratorii si treceri de pietoni. Deși soția mea a încercat să evite impactul, nu a avut nicio șansă, fără a avea vreo minimă culpă. Este un exemplu negativ pentru societate lăsarea sa în libertate, practic, căci controlul judiciar este cea mai permisiva măsură preventivă putând oricând să urce la volan. Astfel sunt încurajate, NU PREVENITE, faptele antisociale, forta de constrângere a Statului fiind aproape de zero cu rezultatul ca oamenii vor fi tentați să se urce beți la volan, căci chiar dacă omoară pe cineva stau două luni în arest apoi sunt liberi. Nimic nu poate compensa pierderea sotiei la doar 38 de ani, a mamei a doi copii minori de 5 si 10 ani, pierderea fiicei, nepoatei, cumnatei, nașei, colegei de serviciu, prietenei, cea care a fost Simona Drăgun. Am încredere că justiția își va face datoria și va reîncarcera infractorul care mi-a ucis soția. VA ROG, AJUTATI-MA SA SE FACA DREPTATE!!!”, este strigătul de disperare al lui Adrian Drăgun.

Citeste si...
Şapte răniţi în urma unui ciocnirii dintre un microbuz şi un autoturism

Familie distrusă după moartea Simonei. Fata merge la psiholog, băiețelul plânge neîncetat

Bărbatul care lucrează în cadrul Armatei spune că toată familia sa este distrusă după moartea Simonei. Pentru a putea suporta nenorocirea și durerea că a rămas fără mama sa, fata de 10 ani merge săptămânal la psiholog. Și băiatul de aproape șase este extrem de afectat, plângând acum mai des ca oricând, probabil de dorul mamei sale.

Mai mult, la trei zile după înmormântarea Simonei, tatăl tinerei de 38 de ani a paralizat de supărare, fiind acum la pat, dependent de cei din jurul său. Totul din vina unui bărbat care s-a urcat beat la volan desi avea permisul suspendat.

”Suntem aproape distruși, copiii mei au nevoie de consiliere psihologică. am decis să apelăm la un psiholog după ce fetița s-a închis în ea și nu mai vorbea cu mine. Și băiatul are nevoie, îmi dau seama pentru că plânge din orice, plânge foarte mult. Ei știu ce s-a întțâmplat, i-am ținut la curent cu totul, pentru că nu am vrut să-mi repoșeze mai târziu că le-am ascuns și că nu i-am lăsat să-și ia la revedere de la mami. Nu au vrut însă să participle la înmormântare pentru a păstra imaginea mamei lor așa cum era ea, veselă și plină de viață”, spune bărbatul, abia înecându-și lacrimile amare.

Adrian Drăgun spune că este ajutat de soacra sa în creșterea copiilor, însă și aceasta are problemele ei. După moartea Simonei, de supărare, tatăl ei a paralizat, fiind imobilizat de atunci la pat.

”Merg la serviciu, mă impart cum pot între muncă și copii, casă, lecții, facem naveta dintr-o localitate de lângă oraș la Focșani. Mă ajută foarte mult mama Simonei, însă și ea are problemele după ei după ce socrul meu a făcut o pareză la trei -patru zile după înmormântare ”mai spune bărbatul.

Pentru prima oară, azi l-a văzut la tribunal pe cel care i-a ucis soția

Astăzi, Adrian Drăgun l-a văzut prima dată pe cel care i-a ucis soția. S-au întâlnit la Tribunal, acolo unde bărbatul văduv a depus personal o contestație la decizia magistraților de a-l plasa pe șoferul ucigaș sub control judiciar. O procedură rară, anevoioasă, însă bărbatul spune, printre lacrimi, că ”așa a simțit că trebuie să facă”.

”Nu a încercat până acum să mă contacteze. Nici nu l-am văzut până astăzi. Astăzi, l-am văzut, mi-am dat seama că e el, deși îmi întrebasem avocatul dacă e în sală, însă acesta, de teamă ca eu să nu reacționez, mi-a ascuns. Ce puteam să fac însă? Răzbunarea mea nu e o soluție, trebuie să am grijă de copii pentru că ei nu mai au mamă. Mă au doar pe mine. Ce pedeapsă cred eu că merită? Să primească cel puțin 20 de ani de închisoare pentru că s-a urcat la volan beat și cu permisul suspendat și a omorât o mamă. O mamă de care doi copii mici au atâta nevoie acum. Însă la noi legile sunt cum sunt, la cum au început lucrurile mă aștept să fie un proces destul de lung. Nimic nu mi-o aduce pe Simona înapoi, iar pentru asta acest individ merită să stea în închisoare până la sfârșitul vieții lui”, mai spune Adrian Drăgun.

De curând, şoferul care a provocat accidentul soldat cu moartea Simonei a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis, refuz sau sustragere de la recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi ucidere din culpă. La acestea, s-a adăugat o infracţiune de refuz sau sustragere de la recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei pentru că a mai fost prins băut la volan în vara acestui an. Atunci, el a suflat în aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar a refuzat să-i fie recoltate probe de sânge pe motiv de boală.

La audieri, bărbatul a explicat că în dimineaţa tragediei, pe 18 septembrie, a băut o bere şi ţuică şi a mâncat, apoi s-a urcat la volanul unei dubițe pe care voia să o ducă la târg să o vândă. A explicat că a condus pe Bulevardul Independenţei din Focșani, moment în care de pe strada Culturii a ieşit o maşină care i-a tăiat calea. El le-a spus anchetatorilor că a tras de volan pentru a evita impactul, moment în care a pierdut controlul asupra maşinii şi a pătruns pe contrasens, unde s-a ciocnit cu autoturismul Opel condus de Simona Drăgun, după care s-a oprit într-un copac.