Ministerul Afacerilor Externe se află într-o situaţie jenantă, după ce s-a aflat că unul dintre secretarii de stat cu responsabilităţi cruciale în relaţiile cu UE este vânat de recuperatori. Gabriel Winzer, secretar de stat în MAE, a ajuns la mâna recuperatorilor de credite, firma OTP Faktoring ZRT obținând în instanță o decizie de executare silită, fără drept de apel, informează Newsweek.

Pe 5 iulie 2018, secretarul de stat Gabriel Winzer a fost dat în judecată de OTP Faktoring ZRT. Firma, în calitate de creditor, a solicitat Judecătoriei Sector 3 să aprobe executarea silită a lui Winzer pentru că acesta nu a returnat banii împrumutați. Câteva zile mai târziu, pe 17 iulie, instanța a admis cererea firmei și a „încuviințat executarea silită, fără cale de atac”.

 

Conform declarației de avere din august 2017, Winzer a contractat un credit de 31.987 lei de la OTP Bank în 2015 care trebuia returnat în 2018.

Citeste si...  Palestinienii cer interventia UE, dupa declaratia lui Dăncilă

Intrat în Ministerul de Externe pe un post de consilier al ministrului Victor Negrescu, Winzer a fost propulsat, după numai câteva zile, în funcția de secretar de stat pentru relații interinstituționale și juridice. Astfel, Winzer a ajuns să gestioneze negocierile din partea României pentru Brexit, deși nu are experiență diplomatică. Între timp, sora lui Winzer, Andra Winzer, a fost angajată la secția consulară a Ambasadei României de la Londra, mai scrie sursa citată.