Ministerul Afacerilor Externe se află într-o situaţie jenantă, după ce s-a aflat că unul dintre secretarii de stat cu responsabilităţi cruciale în relaţiile cu UE este vânat de recuperatori. Gabriel Winzer, secretar de stat în MAE, a ajuns la mâna recuperatorilor de credite, firma OTP Faktoring ZRT obținând în instanță o decizie de executare silită, fără drept de apel, informează Newsweek.

Pe 5 iulie 2018, secretarul de stat Gabriel Winzer a fost dat în judecată de OTP Faktoring ZRT. Firma, în calitate de creditor, a solicitat Judecătoriei Sector 3 să aprobe executarea silită a lui Winzer pentru că acesta nu a returnat banii împrumutați. Câteva zile mai târziu, pe 17 iulie, instanța a admis cererea firmei și a „încuviințat executarea silită, fără cale de atac”.

 

Conform declarației de avere din august 2017, Winzer a contractat un credit de 31.987 lei de la OTP Bank în 2015 care trebuia returnat în 2018.

Citeste si...  Gabrela Firea dezvăluie ce planuri are și ce a vorbit cu comisarul european, Corina Crețu

Intrat în Ministerul de Externe pe un post de consilier al ministrului Victor Negrescu, Winzer a fost propulsat, după numai câteva zile, în funcția de secretar de stat pentru relații interinstituționale și juridice. Astfel, Winzer a ajuns să gestioneze negocierile din partea României pentru Brexit, deși nu are experiență diplomatică. Între timp, sora lui Winzer, Andra Winzer, a fost angajată la secția consulară a Ambasadei României de la Londra, mai scrie sursa citată.