Situație dramatică în Italia Zilnic, mor sute de persoane din cauza coronavirusului, iar în Bergamo, cea mai afectată regiune, crematoriul funcționează fără încetare și sicriele au umplut până la refuz morgile din spitale și din cimitir. Italienii descriu situația ca fiind una mai grea decât la război și suferă pentru că nu-și pot lua adio în condiții creștinești.

Italienii nici măcar nu-și pot plânge morții în condiții normale, întrucât înmormântările, incinerările și doliul se desfășoară în completă izolare.

Rudele pacienților care mor în spitale din cauza coronavirusului nu au voie să-și mai vadă morții. La înmormântare participă un singur preot și un angajat al pompelor funbre, în vreme ce rudelor le este interzisă participarea.

Într-un reportaj realizat de Washnington Post este relevată drama prin care trece poporul Italian care pierde zilnic sute de cetățeni.

De slujbe de înmormântare în biserică nici nu mai poate fi vorba.

Și mai terifiant este faptul că morții se află pe liste de așteptare pentru înmormântări sau incinerări.

Prezentând rubrica de decese din ziarul local din Bergamo, rubrică întinsă pe 10 pagini, jurnaliștii de la Wahington Post susțin că arată ca un adevărat jurnal de front

Italienii cărora le-au murit părinții au povestit situația de coșmar prin care au trecut.

Citeste si...  Administraţia Penitenciarelor anuntă monitorizarea a 7 deținuți. Testele de coronavirus au ieșit negative

„Este mai rău decât în război. Aşteptăm să-l îngroape pe tata”, a declarat o italiancă în vârstă de 43 de ani aflată în auto-izolare şi al cărei tată a murit săptămâna trecută de Covid-19, la vârsta de 85 de ani.


Câte o înmormântare la fiecare jumătate de oră în cimitirul din Bergamo. Foto: Profimedia

„Durerea şi tristeţea pe care le resimţi la moartea cuiva apropiat presupune să stai aproape de rude şi prieteni, dar noi am experimentat aceste stări, la distanţă, prin telefon”, a declarat o altă italiancă din regiune.

Bilanţul epidemic a ajuns la 2.503 morţi în Italia / În total, 31.506 cazuri de coronavirus

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 2.503 morţi în Italia, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 31.506, au anunţat marţi seară autorităţile italiene.

Serviciul de protecţie civilă din Italia a anunţat marţi că numărul total al deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 2.503, iar până acum s-au înregistrat 31.506 cazuri de coronavirus pe teritoriul italian, informează publicaţia Corriere della Sera.

Până în momentul de faţă s-au vindecat 2.941 de persoane, care au fost externate, a declarat Angelo Borelli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă.

În prezent, în Italia sunt 26.062 de persoane infectate cu noul coronavirus.