Situaţie absurdă şi disperată într-o familie din Bucureşti. O femeie a stat trei zile cu cadavrul soacrei decedate de COVID în casă, pentru că reprezentanţii DSP nu au răspuns la telefon să-i spună dacă şi ea este infectată. În acest timp, la un spital din Capitală, trupul sotului, mort şi el de COVID, trebuia ridicat de la morgă.

Situaţie absurdă! O femeie din Bucureşti a fost blocată trei zile în casă în aşteptarea rezultatului testului COVID. L-a făcut împreună cu soacra ei, după ce a aflat că soţul îi decedase în spital, infectat cu SARS-COV2.

Locuiau toţi trei împreună în acelaşi apartament, iar bărbatul s-a infectat primul. La câteva zile distanţă, în familie a mai avut loc un deces. Soacra, infectată şi ea şi cu test pozitiv confirmat, a murit acasă.

O situaţie fără ieşire pentru femeie, care nu putea nici să ridice trupul soţului de la morgă, nici să îşi înmormânteze soacra.

Fără rezultatul testului COVID, nu ştia dacă e pozitivă. A sunat ore în şir la DSP Bucureşti să ceară informaţii şi ajutor.

Sora femeii a povestit la Antena 3, drama familei.

„În momentul în care a venit salvarea, au sunat ei la un număr de telefon ca să le spună dacă e confirmată şi le-a spus, într-adevăr, este confirmată. Au lăsat-o în casă şi nu i-au spus şi surorii mele dacă este sau nu pozitivă. Au plecat şi de atunci noi încercăm să vedem ce facem cu ea! O lăsăm acolo în continuare, cu cadavrul în casă.

În momentul în care a venit salvarea, au sunat ei la un număr de telefon ca să le spună dacă e confirmată şi le-a spus, într-adevăr, este confirmată. Au lăsat-o în casă şi nu i-au spus şi surorii mele dacă este sau nu pozitivă. Au plecat şi de atunci noi încercăm să vedem ce facem cu ea! O lăsăm acolo în continuare, cu cadavrul în casă. La DSP nu răspunde nimeni.

Citeste si...
Patriarhul Daniel a donat pentru Cumințenia Pământului. Uite cât a dat!

Situaţie absurdă!

„Vă daţi seama, psihic să stai atâtea ore cu un decedat şi cu soţul decedat nu e foarte simplu. Dar vorbim cu ea la telefon tot timpul. „, a declarat, în lacrimi, sora femeii. 

Doar după ce cazul a ajuns în presă, femeia a aflat rezultatul testului. Negativ. Acum trebuie să se ocupe de două înmormântări odată. A soţului şi a soacrei.

O cunoştinţă a familiei le-a declarat  că a sunat la o firmă de pompe funebre pentru a ridica de acasă cadavrul femeii.

„Noi am chemat Pompele Funebre, un medic legist care a constatat decesul, după ce au constatat şi cei de la Salvare. Şi acum, ca să putem să o înmormântăm, în aceeaşi zi cu fiul ei, trebuie să mergem la primărie să luăm adeverinţă de înhumare.

V-au trimis şi testul acasă pentru soră, pe e-mail?
vecina familiei: Nu, nu, nu! Nu avem o hârtie, tot rămâne să căutăm, mi-a spus să-mi dea un cod, să descarc după un site, pentru că DSP-ul recoltează, dar rezultatele sunt făcute, împrăştiate în Bucureşti la diferite centre, cum se cheamă.

Incidentul absurd din Bucureşti a avut un precedent la Mureş. Trei membri ai unei familii, toţi cu simptome clare de coronavirus, au stat cu bunica decedată în casă, pentru că, fără dovada unui test pozitiv, nici pompele funebre nu vin să ridice cadavrul.

Pe fondul creşterii numărului de persoane infectate, astfel de situaţii absurde s-ar putea repeta. Spitalele sunt pline de pacienţi şi, de câteva zile, spun medicii de la Urgenţe, a mai apărut o problemă. Bolnavii sunt lăsaţi să aştepte ore în şir în ambulanţe, în faţa spitalelor, să fie internaţi.