Confederaţia Naţională Sindicală (CNS) „Cartel Alfa” a depus o plangere penala impotriva tuturor celor care au semnat si au fost implicati in adoptarea ordonantei de urgenta a Guvernului care mareste salariile a 48 de demnitari. Printre cei implicati se numara ministrul Muncii Rovana Plumb si premierul interimar de la acea data Gabriel Oprea. Cartel Alfa considera ca ordonanta Guvernului incalca legea salarizarii unitare.
Ministrul Muncii Rovana Plumb a anuntat ca va discuta cu sindicatele, mai ales ca se lucreaza la o noua lege a salarizarii: „Vom vedea si vom discuta cu sindicatele. Am vazut ca s-ar dori sa se faca acest lucru, vom avea o discutie cu ei”.rovana-plumb
 
Anularea acestei ordonante controversate nu mai pare sa fie atat de sigura, pe cat era la sfarsitul saptamanii trecute, din spusele premierului Victor Ponta. Luni, Rovana Plumb a vorbit doar de o modificare a acesteia, refuzand sa fie foarte clara in explicatii: „Saptamana trecuta Victor Ponta a exprimat o pozitie, ramanem la ceea ce deja s-a convenit, OUG va fi in discutie in sedinta de miercuri, in sensul modificarii ei. Nu se va aplica decat o data cu intreaga lege a salarizarii”, a mai spus Rovana Plumb.
Citeste si...
Elev drogat, găsit inconştient în toaleta şcolii.